Gå til innhold

Har ute-katt, trygt med "ny" inne-katt?


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Har noen få spørsmål/undringer i forhold til emnetittelen. Vi har en hankatt som nå er 3,5 år og har vært ute-katt i stort sett hele sitt liv. Vi har vurdert lit tfrem og tilbake, og lurt på om vi skal skaffe oss en hunkatt av rasen "Bengal". Etter å ha lest litt om denne rasen ser det ut som at den egner seg best som inne-katt, da den ikke har så tykk pels at den takler den norske vinteren godt.

 

Så over til noen av spørsmålene mine:

  1. Er det noen som har erfaringer med hvordan det er å ha en inne-katt og en ute-katt i samme hushold?
  2. I så fall, hvordan kommer kattene til å takle at den ene får lov til å gå ut mens den andre må holde seg inne?
  3. Den katten vi har fra før av er norsk skogkatt, er det stor sannsynlighet at disse kommer til å trives sammen dersom vi skaffer oss den nye katten som kattunge?
  4. Sist men ikke minst; er det noen her inne som har erfaring med å ha en "Bengal" som ute-katt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

1 -Katter er generelt like forskjelige som mennesker, og noen trives med å være innekatt mens andre trives med å være utekatt. Selv om noen katter er bedre egnet for å være ute (større poter og tykkere pels) så er katter fortsatt tropedyr og egentlig ikke laget for norsk vinter og kulde. Det gjelder bl.a poter, neser, ører osv som er relativt ubeskyttede mot kulde, og det at de går på do i snøen og risikerer urinveisinfeksjon. Uansett styrer katten dettte selv, og bør få gå inn og ut når den selv vil så langt det er praktisk mulig.

 

2 -Helt fint! Med mindre den ene holdes inne/ute uten at den selv vil det. Får de gå fritt inn og ut så ordner de dette helt fint selv.

 

3 -Dette varierer enormt, og umulig å si noe sikkert. Er du heldig, blir det to uker med slossing til de har funnet sin plass i hierarkiet. Er du uheldig, blir de aldri venner og den ene komemr til å jage den andre vekk for godt. Skal du være sikker, bør du ta to fra samme kull dvs søsken.

De bør også ha sitt eget av alt, dvs egne mat og vannskåler og egne do (unngå at de deler dette så langt som mulig, da slipper du også uhell).

 

4 -Har ikke hatt det selv, men bengalere er kjent for å være ekstremt pratsomme så du må tåle at katten går rundt og mjauer nesten hele tiden. Kan være moro i starten, men mange blir sprø av dem etterhvert. Husk at de også prater mye om nettene.

 

 

Du må være forberedt på slik prating store deler av døgnet om du velger bengal katt.

Skal du ha store robuste katter er vel skogkatt, maine coon, og sibirsk katt noe av det beste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...