Gå til innhold

[Løst] Kjøleforvirret...


Dr. Agev

Anbefalte innlegg

Skal oppgradere PCen og lurer på noen ting rundt kjøling. Lenge siden jeg bygde sist, og har aldri tenkt noe på ekstra kjøling ut over det som følger med de delene jeg kjøper, men ser at det kan være noe å tenke på...

 

Planen er å fornye det meste og jeg tenker å få inn en Intel Core i7 3770 K prosessor. Holder det å bruke kjølinga som følger med, eller er det nødvendig å kjøpe ekstern kjøling. Har ingen planer om å klokke noe som helst på PCen... Hva er fordelene med ekstra kjøling i forhold til "orginalkjøling," utover det at det er digg å lage seg en skikkelig rigg?

 

Så når det gjelder RAM. Er det nødvendig å ha kjøling på RAM? Har ingen planer om å klokke noe her heller. Har planer om å få inn 2 x 8 GB 1866Mhz

 

Kommer jeg til å merke forskjell på maskinen om jeg kjøler ekstra, vil den vare lenger? Kan den bli ødeleggende varm med "orginalkjøling" på CPU og ingen kjøling på RAM?

 

Håper noen kan gi en forvirret sjel litt hjelp :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke skal overklokke så holder det med standardkjøling på CPU. Denne kan dog støye litt så hvis du tar sikte på et støysvakt oppsett så vil det lønne seg å kjøpe en tredjeparts kjøler til et par-tre hundrelapper. Standardkjøleren vil ikke bidra til kritiske temperaturer, men litt avhengig av omstendighetene kan tempen overstige anbefalte maksgrense. Dette vil likevel ikke innebære at levetiden blir så kort at det er noe du behøver å tenke på.

 

DDR3 RAM blir knapt lunkne såfremt man ikke overklokker dem så kjøling er totalt bortkastet. Til vanlig bruk vil du heller ikke merke noen forskjell på 1866MHz og 1600MHz-brikker.

Lenke til kommentar

Riktig som pølsehund sa at det ikke er nødvendig med bedre kjøling, men samtidig skader det ikke. Og det koster ikke mye for en billig en, bare et par hundrelapper.

 

RAM er helt fullstendig unødvendig å kjøle ned. Selv ved veldig høy overklokk er ikke dette nødvendig. RAM er ikke ved farlig temperatur før den antennes :p En annen ting å tenke på angående RAM-kjøling er at det egentlig ikke fungerer noe særlig. En CPU-kjølers jobb er å få varme bort fra CPU-en. Denne varmen blir blåst ut i kabinettet med mindre det er vannkjøling som går til en radiator (noe det ikke er verdt å bruke penger på om du ikke skal overklokke). En RAM-kjøler, derimot, blåser på RAM-en. Og denne lufta tar den ikke inn fra utsiden, men derimot fra innsiden av kabinettet (med mindre du vannkjøler RAM-brikkene selvfølgelig). Det betyr at den varme lufta i kabinettet er den du bruker til å kjøle ned RAM-en.

Endret av moby_duck
Lenke til kommentar

Takk for gode svar. Da er jeg mye klokere og vet hva jeg vil ha. Satser på å finne en grei tredjepartskjøler til CPU, og lar RAM få være i fred. Når man sitter og leser forskjellige artikler er det lett å gå seg vill i hva en trenger, og hva som unødvendig, men dog sikkert kult. Takk skal dere ha :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...