Gå til innhold

Oppgradering til show-PC og kjøp av stillegående


Anbefalte innlegg

Hei! I forrige skjedde det utrolige: Jeg og samboeren min vant i lotto! Alt av gjeld er betalt, og seiltur i stillehavet neste sommer er allerede bestemt. Og nå er det tid for kjøp av PC. Har et rom i kjelleren som vi (jeg) lenge har tenkt på å gjøre om til et gaming-rom, men økonomien har ikke tillatt det før nå.

 

Har allerede skaffet meg 3 XL2420T. Maskinen jeg har fra før er en gammel PC som jeg har gjort noen få oppgraderinger på etter hvert som årene har gått, men det meste må nok byttes ut. Har klart meg lenge med en overklokket prosessor, men nå er det nok tid for å bytte ut den også. Trenger også nytt hovedkort (kanskje en 2011 socket? Må i hvert fall støtte crossfire/SLI), ny(e) skjermkort og et nytt kabinett. Har lyst på et big tower kabinett med mye plass, og kanskje med vindu. Har tenkt å prøve meg på vannkjøling etter hvert, men foreløpig er det nok med en enkel CPU-kjøler. Vurderer H100 og NH-D14. PSU og RAM har jeg.

 

Har også tenkt å skaffe meg en mer stillegående PC som skal være på soverommet, og som skal brukes til kontorarbeid og filmredigering (prøver å overbevise samboeren om at PC kan fungere like greit som Mac til film- og bilderedigering), men også til litt gaming. Her tenker jeg meg en i7 prosessor, en del RAM, et middelsnivå skjemkort (kanskje 660Ti, eller bråker det mer fordi det er OC?) og et kabinett med god støydemping (har sett litt på 550D, er det bra?).

 

Så da er det bare å kjøre på! Er for så vidt ikke noe budsjett her, men det er greit om vi ikke passerer 50k totalt :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Overkill Pc: http://www.komplett....10-F52FD244F3EF

Stille: http://www.komplett....52-CC8ABD051EBE

Har fokuset på at begge to skal være kraftige, men også stille. Hvis det er noe du lurer på så er det bare å spørre.

Det ser ut som high profile RAM, og det går vel ikke med NH-D14? Og har uansett RAM fra før, men kan kanskje legge på et par brikker til. Har også som sagt PSU fra før, men er usikker på om den takler 3x 680... http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=601847

 

Kabinettet på den stille PC-en er vel forresten bare mini? Ser ikke ut som at det støtter ATX hovedkort.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-jDflNq

RAM brikkene er low profil, noe som går utmerket sammen med NH-D14.

Du kan bruke den gamle PSU-en du har fra før, 950w er mer enn nok.

 

Kabinettet på den stille Pc-en er mini ja, kan bytte ut i et Fractal Design Define R4 og ATX versjonen av hk hvis du vil ha det større, må kanskje gjøre om litt på vifteoppsettet, men det klarer du kanskje selv?

Lenke til kommentar
Gjest PingPangbv

RAM brikkene er low profil, noe som går utmerket sammen med NH-D14.

Du kan bruke den gamle PSU-en du har fra før, 950w er mer enn nok.

 

Effekten til denne strømforsyningen holder som Mkvarner sier http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-680-3way-sli-review/4.

 

Ironisk nok så har ikke denne strømforsyningen nok PCIe-konnektorer til tre grafikkort, den har bare 4X8-pins konnektorer og hvert grafikkort krever to konnektorer. Du kan jo til nød bruke to molex-6-pins kabler for å få en tredje GPU på den strømforsyningen. Men etter å ha lest/sett omtaler om strømforsyninger så avskyr alle å bruke disse adapterne og gjør det egentlig vanskelig for meg å anbefale deg å bruke en molex-6pins-adapter. Men selvfølgelig så følger jo disse kablene med grafikkortet og er akkurat det de er ment til å brukes til så det er egentlig opp til deg om du vil kjøpe deg en ny PSU med 6 konnektorer eller å bruke en molex-6pins adapter med den strømforsyningen du allerede har.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...