Gå til innhold

Softwareselskaper i Norge som ikke jobber med .NET eller Java?


Anbefalte innlegg

Virker som nesten alle jobber som er å få i Norge innebærer enten Java eller .NET.

 

Finnes det noen selskaper i Norge som bruker litt mer uvanlig teknologi som f.eks Haskell, Clojure, Ocaml, Erlang eller Common Lisp?

 

Vurderer å søke jobb i utlandet, men vil ikke brenne noen broer. Vil ikke riskikere at det blir umulig å komme tilbake til landet fordi jeg har jobbet med en obskøn teknologi stack og dermed gjort meg selv irrelevant.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo ikke helt mainstream siden man gjerne bruker språkene du nevner til annet enn CRUD (create, read, update, delete). De fleste softwareselskaper lager jo gjerne CRUD-software med GUI, og da er jo både Java og .NET kjekt.

 

Vet at Telenor hadde et system laget i Lisp, og Haskell har jeg noen bekjente som benytter innenfor kvantitiativ kapitalforvaltning. Denne type jobber finner du så å si aldri på Finn.no eller andre IT-jobb sites. Mitt beste råd er å engasjere seg i en brukerforening for disse språkene hvor du en gang i blant treffer på folk som jobber i miljøer som bruker dette profesjonelt. Det er gjerne på den måten jobber innenfor denne type teknologier åpner seg opp.

 

PS: Å være aktiv på hangouts på webben for disse språkene kan også være et godt alternativ, å være synlig der er definitivt et pluss.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...