Gå til innhold

Data Ingeniørutdanning


desi-bruker

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal snart søke høyere utdanning innen 15 april. Jeg ble plutselig veldig usikker, og håpet på at dere kunne komme med forslag eller innspill.

Jeg går nå tredjeåret på vgs, der jeg har hatt realfag. Bl.a. Kjemi, R-matte og fysikk. Personlig har jeg veldig mye interesse innenfor data og IT. Og har alltid ønsket å gjøre dette til min karriere. Jeg er ganske data kyndig, driver blant annet med IT support i fritiden av den enkle slag som oppsett, innstallasjon, feilsøke o.l.

Har planer om å studere noe til mastergrad nivå ihvertfall, ettersom det blir høyere konkurranse i markedet etterhvert. Men jeg er usikker på om hva slags utdanning jeg skal velge, ev. Hva slags data ingeniør?

Har undersøkt IT ingeniør, datateknikk studier og generell IT studier.

Hva tenker dere jeg bør velge mtp. fremtidig jobb forespørsel og gode jobb muligheter, studietype og studiested (universitetet)?. Og hva er hovedsaklig forskjellen mellom de data studiene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Om du skal ta en master, så anbefaler jeg deg å ta en sivilingeniørutdanning innen datateknikk på NTNU. Da har du en femårig integrert mastergrad, og kan fordype deg innen alt fra kunstig intelligens til spillteknologi og datamaskinkonstruksjon.

 

Det er også mulig å ta en bachelor i informatikk på NTNU om du ikke er så glad i matematikk (sivilingeniørgraden har 5 rene mattefag), og deretter bygge på med en master i informatikk. Fordypningmulighetene er de samme, men du blir ikke en sivilingeniør siden du mangler matematikken.

 

Både datateknikk og informatikk har veldig gode linjeforeninger, som arrangerer fadderuker, bedriftspresentasjoner, turer til Åre og Tallinn og kurs i aktuell teknologi.

 

Arbeidsmarkedet er vedlig bra, og over 90 % av de som går master her har jobb før de er ferdige. Arbeidsmarkedet er har et voksende behov for den kompetansen man får her på NTNU, så det blir ikke nød for dem med en master fra NTNU de nærmeste årene.

 

Trondheim er også en fantastisk studieby, med Samfundet, NTNUI og UKA som gode eksempler på hva studentene i Trondheim får til.

 

Noen lenker:

http://nyitrondheim.no/ - Nettside for deg som er ny student i trondheim

http://abakus.no - Linjeforeningen for datateknikk ved NTNU

https://online.ntnu.no/ - Linjeforeningen for informatikk ved NTNU

http://www.ntnu.no/studier/bit - praktisk info om bachelor i informatikk

http://www.samfundet.no/ - Studentersamfundet, utested, restaurant, kino, festhus, radio, avis, og mye mye mer

http://www.ntnui.no/ - NTNUI, Norges største og mest allsidige idrettsforening

http://www.uka.no/ - en fantastisk festival

 

mvh,

Espen Skarsbø Olsen

Studentkontakt IDI NTNU

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...