Gå til innhold

Problemer med hovedkort


Anbefalte innlegg

I september 2008 gikk jeg i innkjøp av en splitter ny MacBook Pro 15" 2.2 GHz. Den har fungert helt utmerket helt til i september 2011. Da ville maskinen plutselig ikke på. Jeg sendte den inn til den bedriften jeg kjøpte den av, og fikk beskjed om at maskinen hadde blitt overopphetet og hovedkortet på maskinen hadde gått konken. Jeg har aldri sølt noe som helst, mistet den ned eller latt den bli overopphetet siden den alltid har stått på ett skrivebord på kontoret nede i kjelleren.

Jeg fikk beskjed med han jeg kjøpte datamaskinen av at det var ikke noe jeg kunne gjøre fordi Apple selgte ikke reservedeler.

Jeg fikk hovedkortet separat med maskinen, og siden jeg synes det var litt rart at jeg ikke fikk noe på reklamasjonen så satte jeg meg ned med maskina og studerte hovedkortet. Kortet bærer ingen preg av overoppheting som jeg kan se, men datamaskinen vil fortsatt ikke på.

Noen tips til hva jeg kan gjøre? Vurderer å kjøpe nytt hovedkort på eBay, men har ikke funnet noe seriøst ennå.

Takk til alle svar på førehånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I de fleste tilfeller kan du ikke se at noe er galt da produksjonsteknologien er så liten 25nm (0,000000025mm) og feilen ligger inni kompnentene. Det er sikkert prosessoren som har kvella, apples produkter er jo kjent for å bli veldig varme (CPU og Grafikkkort) og den er antagelig fastmontert på hovedkortet for å spare plass. Å kjøpe nytt hovedkort kan nok fikse maskinen, men vær sikker på å kjøp samme modell da det kan være design forskjell. Jeg ville også vært forberedt på at det var penger ut vinduet, da det du får kjøpt ofte er brukt og kommer fra havarerte maskiner, men det går somregel bra:-) ifixit.com er også en seriøs forhandler av brukte deler til apple. Og husk: bruk alltid antistatiske klær(bomull) og antistatisk lenke på hånda når du jobber med elektronikk.

 

Jeg tar ikke noe ansvar for hva du velger å gjøre basert på mine uttalelser da jeg ikke er noen elektronikkreperatør og dette kun er noen generelle tanker om problemstillingen din og jeg ikke har vært borti dette tidligere, men har jo skrudd litt datamaskiner.

 

Men lykke til :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...