Gå til innhold

Spørsmål angående skatt og skatteklasser


TheGatherer

Anbefalte innlegg

Har et par spørsmål angående skatt.

 

Det har seg sånn at min mor fikk et brev der hun fikk beskjed om at hun har gått en skatteklasse opp.

Grunnlaget skal være at jeg fyller 18 om 6 måneder, i tillegg til min inntekt (sommerjobb med på ca. 15 000,- i året).

 

Økonomien her i gården er trang. Nå som barnebidraget blir borte, i tillegg at hun må betale mer skatt ser jeg at hverdagen kommer til å bli enda trangere. Når det er sagt, er hun uføretrygda grunnet smerter, og får minstekravet til stønader utbetalt i løpet av måneden. Da er det snakk om ca. 10 tusen kroner. Har allerede lånt henne masse penger, og på det meste har hun skyldt meg nesten 25 000,- kroner.

 

Hva er logikken i dette? Jeg ser ikke helt beregningene til skatteetaten og hvordan de tenker at det skal gå opp i opp. Bruker stadig kortet hennes til kjøp på nett (så overfører jeg fra min sparekonto til hennes). Kan dette ha noe å si? Får også stipend på 20 290 i året.

 

Mor har også ringt skatteetaten, hvor hun fikk beskjed at dette var på grunn av min inntekt (som er langt under frikortgrensen) og at jeg blir 18 år. Er det rett og slett gjort en feil, eller må mor betale mer skatt på sin lille inntekt?

 

Takker på forhånd for svar. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror nok dessverre at det er slik ja. Du har adresse hos henne?

 

Kan fortelle min historie: Jeg ble arbeidsledig i en periode, og måtte flytte inn hos min mor. Hun er også ufør, lever på absolutt minste sats. Så lenge jeg har hatt jobb har hun fått penger av meg slik at hun har råd til å leve.

Mens jeg var abr.ledig fikk jeg rundt 6000 utbetalt i mnd, dette var visst en levelig inntekt synes Aetat. Og siden jeg hadde adresse hos min mor ville hun ha mistet bostøtten hennes. Så jeg tok en spank en: Endret adressen min til en annen i famiien.

Har du mulighet til å gjøre det?

Lenke til kommentar

Slik jeg har forstått det (utenat det betyr at det er riktig:o) så er enslig forsørger skatteklasse 2. Når du er blitt 18 år regnes du som voksen og da er hun ikke lenger forpliktet til å forsørge deg. Det er nok en helt standard prosedyre og ingen som har vurdert noe individuellt forhold.

 

Står om skatteklaser her.

Endret av Teardrop
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...