Gå til innhold

Vasking av vannkjølt system


Anbefalte innlegg

Noen som har erfaring? Jeg har lest på diverse forum at det kan brukes eddik, men er ikke dette litt dumt med tanke på at det er kobber i loopen? Jeg skulle hatt et middel som var kraftig nok til å vaske ut alt uten at jeg må demontere å bruke piperensere. Jeg har også i min ignoranse og nysgjerrighet tilsatt farge. JEG VET!! Trenger ikke høre mere om det, men nå vil jeg da altså rengjøre systemet. Alle tips mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mann deg opp og finn frem Q-tipsene ;) Det tar deg 4-5 timer maks og du får med egne øyne se hvor stor skade fargen har gjort, om noen.

 

Eddik funker på kobber, men man må være forsiktig. Det skal blandes ut i en viss mengde vann og kun brukes i kort tid før man skyller ut igjen. Du finner fremgangsmåte på nett.

Lenke til kommentar

Har selv renset mitt system med springvann et par ganger. Skrur fra hverandre hele maskinen, demonterer alle blokker og slanger.

 

Rengjør så komponentene mekanisk, bruker noe lignende tekninkk man bruker for å rense løpet til rifler, drar gjennom en liten bit klut gjennom slangene som jeg så vidt klarer dra gjennom, gjentar prosessen noen ganger pr slange og de blir som nye.

 

Blokkene har jeg av latskap klart å tette med alger et par ganger så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne plukke fra hverandre hele greia en gang i året ellerno og samtidig få kontrollert at alt er som det skal av pakninger osv.

 

Har liten tro på at dersom det er møkkete inni slangene, er noe bedre inni blokkene og ser ikke for meg at man kjemisk kan rense dette effektivt. Har hørt noen lager tilkobling til springen og spyler systemet sitt rent også, dette har jeg ikke testet selv, men høres fristende ut siden det er svært tidkrevende å plukke alt fra hverandre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...