Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

HP Laptop med periodisk svart skjerm


Anbefalte innlegg

Har en HP DV-5 som er et par år gammel. Innimellom, og mest typisk når maskinen er helt avslått (ikke dvale el.l.) så starter maskinen og Windows 7 som normalt, men skjermen er helt svart. Ikke tegn til bakgrunnslys og ikke tegn til at lcd'en tegner. Prøver å kople til tv'en via HDMI, men heller ikke der kommer det noe.

 

På diverse fora så anbefales det å ta ut batteriet og strømforsyning, for så å holde powerknappen inne et minutt. Men, i disse diskusjonene så virker det som om maskinen ikke booter i det hele tatt. Det gir heller ingen effekt når jeg forsøker det. Etter 5 - 10 mislykka oppstarter, så kan skjermen fungere som normalt.

 

Når skjermen er ok, så er det ingen påvirking dersom jeg rikker på den, vipper den fram og tilbake (ikke for langt, da går maskinen i dvale) - så det virker ikke som noen dårlige kontakter.

 

Noen som har peil på hva som kan være galt? Er vel neppe lønnsomt å levere maskinen inn til rep heller?

 

-Roffee

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres jo veldig ut som om maskinen henger seg, da vil det fungere å ta ut batteri og strømforsyning, trykke på powerknappen to-tre ganger for å tømme maskinen for spenninger. Trenger ikke å holde den ikke i et minutt. Dette vil riktignok kun skje dersom maskinen er satt i dvale-/hvilemodus, ikke når maskinen er korrekt avslått. Skjer det når den er korrekt avslått er det nok en periodisk feil på hovedkort. Husk at du har fem års reklamasjon på forbrukerkjøp, er den utenfor reklamasjonstiden vil dette neppe være lønnsomt.

Lenke til kommentar

Som nevnt innledningsvis, så gir det ingen effekt av å holde inne powerknappen uten strøm eller batteri.

 

Maskinen henger ikke, den foretar en normal oppstart, og jeg kan høre windowslyden i høyttalerne når maskinen har bootet ferdig. Men jeg må få korrigere meg selv, hdmi utgangen fungerer, dvs jeg får bilde og alt rett når maskinen koples til tv-skjermen.

 

Gjetter på styringen/elektronikken til skjermen, så det er vel bare å finne fram kvitteringen og satse på en reklamasjonssak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...