Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Spm ang isolering av kjellervegg over bakkenivå


Anbefalte innlegg

Har en kjellervegg som det nå står en dør i. Døra skal bort og mures igjen med leca. Jeg har pr. Nå 2 dører på samme kjellervegg så siden døra var pill råtten vil jeg få det tett før vintern. Men nok om det... Spørsmålet er hvorvidt jeg skal legge fuktsperre (knotteplast) på innsiden så lekte ut og isolere og plater oppå der, eller sløyfe knotteplast og isolere rett på muren? Veggen er over bakkenivå og muren er slemma ganske nyling.... Tørr og fin....

 

Om noen lurte går døra jeg skal mure igjen inn til et eget rom som blir brukt til ved. Ønsker å isolere siden forrige eier av huset sa at det ble veldig gulvkaldt i rommet over på vinteren. Sikkert mye fordi døra som nå skal bort var ødelagt.

 

Men.... fuktsperre or not, that's the question!

Endret av TheWaldorfMorfJorfGorfLorf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Jeg ville kontaktet Leca og hørt hvor mye isolasjon du kan bruke på innsiden av den veggen du snakker om. Dette er viktig, da du kan ødelegge veggen om du bruker for tykk isolasjon. Dette har med nullpunktet i veggen, samt hvor du velger å la kulde og varme møtes i Leca-veggen. Flytter du null-punktet for langt inn i veggen, kan dette føre til store frost-skader m.m.

Du skal bruke plast/fuktsperre mellom oppvarmet rom og isolasjon. Dette fordi at kondens/fukt ikke skal kunne trekke inn i isolasjonen. Gjør den det, mister isolasjonen evnen til å isolere. Dette fordi fukt fylles opp i luftrom i isolasjonen, og det er luftrom i isolasjonen som sørger for at isolasjonen isolerer. Altså, stillestående luft isolerer. Derfor vindsperre på utside, men du oplyste at veggen er slemmet, så jeg vil anta dette er godt nok vindsperre.

 

Håper dette var til hjelp.

 

Mh

 

Remi Lurud

 

www.gustaveiendom.no

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...