Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hvorfor går maskina så tregt?


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har i det siste opplevd at maskina mi har gått veldig seint. Surfing på nette er ikke som det var før, og booting tar for lang tid. Jeg sjekka når maskina var "idle" for å se hvor mye minnne den bruker når den hviler. I bakgrunnen hadde jeg bare "AVG Anti-Virus Free Edition 2012", Samsungs "Recovery Solution", "TuneUP Utilities" og "Volume Panel" fra Creative. (Samt Snagit for å få tatt screenshots'a)

 

post-225781-0-47117300-1319369624_thumb.png

post-225781-0-88186600-1319369616_thumb.png

Hva vil det si at minnet er i ventemodus? I skrivende stund så har jeg bare ca 20MB ledig, og jeg bruker bare Safari som et program som kjører...

Burde jeg kjøpe et kit med 8GB RAM for å få maskina opp igjen? Jeg har 4GB nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du sjekket at det ikke bare er harddisken din som har blitt slitt? Når harddisken blir gammel og slitt skaper dette økende treghet uavhengig av resten av komponentene i maskinen.

 

Måter å sjekke dette på er f.eks å kjøre programmer fra en ekstern harddisk, vis det da oppleves mye raskere er det harddisken din det er noe galt med.

 

Jeg vil med rimelig høy sikkerhet si at dette er problemet og ikke rammen, prøv det jeg nevne ovenfor så får vi se om det er problemet :)

 

- Thorbjørn

Lenke til kommentar

Hei!

Jeg har prøvd diskopprydding, og -fragmentering. Jeg tror ikke det skjedde så mye, men den er nå satt til å rydde opp hver uke. Men det er en ting som plager meg, jeg skjønner virkelig ikke hvorfor ca 50% av antall MB RAM jeg har er i "Ventemodus", hva betyr dette? Og har dette innvirkning på div. programmer som Adobe After Effects? Skulle redigere en liten film med programmet "Camtasia Studio", men det bare hengte seg, og i følge "Ressursovervåkningen"/"perfmon.exe" var ingenting "Ledig" og det var 50/50 på "I bruk" og "Ventemodus". Til og med når jeg ikke kjører en pokka dritt på maskina, så står'n å bruker 1500-2000 MB RAM, synes ikke dette høres logisk ut, og det er bare 140 MB som er satt av til maskinvaren.

Jeg så at det ikke nødvendigvis var RAM'en, men jeg har mine tvil. Prøvde å google ventemodus-greia, men fant ikke noe... Så kan du noe om dette, eller en du kjenner, så vær så snill å si ifra!

 

-Markus

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...