Gå til innhold

Tablet som mediasenter i stua?


Paven

Anbefalte innlegg

Tiden er kommet for at jeg skal kjøpe en laptop eller tablet for å erstatte PS3 som mediacenter i stua. Planen er å ha en tablet i sofakroken med HDMI og strøm tilkoblet og bruke den til å spille av div video på tv'n og også en del surfing, lesing av PDF og lett tekstbehandling. Pris er en viktig faktor om jeg går for tablet siden det da er en del av grunnen til at jeg velger tablet over laptop.

 

1) Jeg har aldri eid hverken et android eller apple produkt (pc og nokia telefon i alle år) så jeg er litt bekymret for at jeg skal føle meg begrenset av operativsystemet på en tablet. Android er foreløpig mest aktuelt så jeg vil gjerne ha svar på om denne plattformen vil egne seg til å laste ned og spille av diverse media. Er det god støtte for torrents? Er det gode mediaspillere, f.eks for mkv?

 

2) Ut i fra hva jeg kan om digitale signaler vil jeg tro at et signal via HDMI til min Yamaha RX-V567 surround receiver vil gi akkurat like godt bilde og lyd om det kommer fra en tablet som fra min PS3 da det uansett "tolkes" av receiveren. Kan noen bekrefte/avkrefte dette?

 

3) Jeg vil veldig gjerne ha mulighet til å spille av 1080p med 5.1 lyd via HDMI. Er det for mye å forlange av dagens tablets? Hvilke vil eventuelt klare å spille av 1080p helt glatt?

 

4) Jeg har foreløpig pekt meg ut Huawei Mediapad som skal komme innen noen uker som den mest aktuelle - denne vil ha 1.2 GHz dobbeltkjerne Qualcomm og de reklamerer med at den skal klare å spille av 1080p glatt, men vil den klare det like godt til tv'n via HDMI?

 

Kom også gjerne med konkrete tablet anbefalinger, men husk at pris er en viktig faktor siden jeg heller kjøper en (ultrabook) laptop om tablet prisen er høy.

 

På forhånd takk for hjelp

Endret av Paven
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...