Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[LØST] Byttet HK, RAM og CPU - Vil ikke boote, iallefall ikke bilde på skjerm!


Anbefalte innlegg

Hei!

Idag gjorde jeg noen oppgraderinger på PC'n. Byttet fra et Gigabyte HK (LGA775 sokkel, DDR2 RAM, USB 2, SATA2, P55 chipset er noen av specsa). Hadde i en Q8200 prosessor.

Brukte et Gainward GTX 260 skjermkort.

 

Har nå oppgradert til et ASUS M4A89TD PRO7USB3 hovedkort, med en AMD x6 1100T Black Edition prosessor, Kingston HyperX 1333 MHz DDR3 RAM. Bruker fortsatt mitt gamle GTX 260 kort.

 

Da alt var på plass og jeg skulle boote, begynte alle lyd og blinke, viftene og harddiskene begynte å gå, og alt var fryd og gammen.

 

Men - det kommer ikke noe bilde på skjermen ("No signal detected"), selvom viftene og alt på skjermkortet går.

I tillegg lyset det en lampe på HK merket "CPU_LID". Ifølge manualen betyr det at POST har funnet en feil ved CPU.

 

Alle de andre delene er brukte, bortsett fra CPU som er helt ny. Benytter for tiden stock vifte, inntil jeg får byttet på neste lønning laugh.gif

 

Har Googlet som en gal, ser ut som om flere andre har hatt problemet, men tydeligvis ingen som gidder å poste løsningen sin i slutten (sier bare atde fikk det til og lukker tråden).

 

Står ikke så veldig mye i manualen heller bortsett fra at det "er en feil".

 

Merk: Har flere harddisker og CD/DVD lesere koblet til.

 

Noen forslag til fix?

På forhånd takk!

Endret av LysDiode
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde samme problem (minus the med lys på HK, men har ingen sånne type dioder der så det har kanskje ikke noe å si) Og da var problemet (desverre) at BIOSen måtte oppdateres. BIOSen som kom med hovedkortet var for gammel for CPUen. Så det endte opp med at jeg måtte kjøpe meg en billig CPU som jeg sjekket på forhånd at var kompatibel. Oppdaterte BIOSen og satte inn igjen den andre CPUen og alt var greit.

 

 

 

Edit: Hvilken BIOS versjon har du?

 

Det er denne CPUn du har? "Phenom IIX6 1100T(HDE00ZFBK6DGR),3.3GHz,125W,rev.E0,SocketAM3,6-Core"

Endret av NinjaPiraten
Lenke til kommentar

Hehe, ja, skjermkabelen er koblet i. Når jeg kobler den i, lyser skjermen opp, men desverre mkun med meldingen "No signal detected". Har prøvd både DVI utgangene og S-video utgangene.

 

Er ikke sikker på hvilken BIOS versjon jeg har. HK har vært brukt før, da med en X6 1055.

 

Har 1100T(HDE00FZBGRBOX), ståt iallefall det på pakningen..:thumbup:

Lenke til kommentar

er som å høre meg den siste mnd.

asus gene-z + i5 2500k + corsair xms3 ddr (kjører nå vengeance) + 560 ti. Alt av vifter og hardisker gfx etc spinner opp på første boot. men error 53, som er minne feil.

 

tuttla masse før jeg fikk tips om cmos + 1 mem stick i det ytterste sporet. og da boota det, men minnet gikk på 1066.

 

har etter masse om og men bytta minne. men jeg har kunn hatt en uke med satbil maskin, ellers driver den fortsatt og booter til 'svart skjerm', fryser dann og vann og blåskjerm.

 

har nok power, corsair 750w, og om jeg må , noe jeg må hver dag nå , inn i bios, F5 (reset) og f10 -save. så booter det og holder hele kvelden. Neste dag, det samme.

 

Prøv å kjøre en cmos og sett inn 1 minne brikke, koble fra alt av drev først og koble til en og en og se om det hjelper.

Lenke til kommentar

Skal testes.

Men først;

Har nå vært å fått tak i den eksakte forrige prosessoren som satt på HK, så nå er både CPU og RAM akkurat de samme som satt i kortet før da det fungerte. Skal nå teste å boote med dette oppsettet, som da er det samme som var før. Eneste forskjeller er annet grafikkort, samt harddisker og diverse annet. Har Googlet som en gal, og flere mener å påstå at det har fungert hvis de har kjøpt en eldre CPU, satt i og startet opp, for så å oppdatere BIOS til en versjon som er kompatibel med den prosessoren jeg har. Virker som et utbredt problem med akkurat det HK og CPU jeg har.

 

Er tilbake om 30 min med oppdatering om hvordan det går! :thumbup:

Lenke til kommentar

YESS! Den booter med en gang ved bruk av en X6 1055T prosessor. Hvordan finner jeg riktig BIOS? Inne på ASUS sine sider finner jeg BIOS som gjør ditt og datt, men ikke noen som står spesifikt at ordner mitt problem (kompatibilitet med X6 1100T).

 

Tips?

 

Edit:

Fant en BIOS som ASUS sier jeg skal bruke, men det står også "Only for use with AM3+ processors.". 1100T er ikke AM3+. What to doo?

Endret av LysDiode
Lenke til kommentar

Da var alt i orden. Legger en oppsummering av den løsningen jeg brukte, noe som kan være til nytte for andre med samme problem.

 

Alt som manglet var en BIOS update. For å gjøre det, måtte jeg sette i en eldre CPU som jeg visste var støttet (creds til folka på tomshardware.com som hintet til dette).

BIOS'en jeg valgte var den nest nyeste. Det var BIOS 2001, som var den nyeste som ikke var BETA.

 

Nå fungerer alt utmerket. Takk til alle andre som har kommet med innspill.:cool:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...