Gå til innhold

Skrivere fungerer ikke i hjemmenettverk


ja_nos

Anbefalte innlegg

Prøvde meg i en annen del av forumet, men ingen svar. Tror dette har med nettverket å gjøre og prøver på svar i dette forumet.

 

Har tre skrivere som jeg håper kan fungere i et hjemmenettverk, men det gjør de ikke.

 

Vi har flere stasjonære og bærbare PCer hvor tanken var at de bærbare kan skrive ut trådløst og at skrivere kan velges ut fra type utskrift/behov. Skrivere står i ulike rom og etasjer.

 

Har frem til nå brukt Zyxel 2602 fra Telenor (ruterdelen er erstattet med Asus N56).

PCene har Win7.

 

Skriverene er:

HP 6280 (multifunksjonskriver) koblet til LAN port i Asus N56 (tidligere tilsvarende i Zyxel)

Brother 2270DW (sort/hvitt laser) koblet til switch via kablet nett

Canon 6150 (multifunsjonsskriver) koblet til trådløst

 

Problemet er at de lever sitt eget liv, fungerer, fungerer ikke.

Feilmeldinger om at skriver ikke er slått på (mens den er det)(skriver blir ikke gjenkjent, feil ved uskrift, utskrift til tråløs kommer kanskje timer etter sent til utskrift etc

 

Har prøvd, driveroppdatering, ny installasjon, fjerne skriver og legge til som ny. Det siste er at skrivere blir ikke funnet på nettverk og kan ikke legges til (unntatt HP skriveren) etc.

 

Så er det noen som har god forslag tilløsning? Er det begrensing i hvor mange skrivere som kan være koblet til samtidig?

Har mulighet til å koble en skriver til USB på Asus og dele, (og koble til andre PCer og så dele) men vil gjerne vite om det er prinsipielt problematisk å ha disse tre i nettverket samtidig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen begrensninger på hvor mange skrivere som kan kobles til ett nettverk bortsett ifra grensen på IP pool på ruter (normalt ca 100 enheter.) Det er som en vanlig PC på nettverket, ikke noe spesielt med dem utover at de godtar print.

 

Skrivere er, og vil alltid være noe herk å sette opp. 'Viktigste' er å reservere IP adressene til skriverene i ruteren så disse aldri endrer seg (statisk ip), dette pleier å være den vanligste feilen.

 

Siden det er windows 7, og du ikke finner skriverene når du velger legg til printer, nettverksprinter så lurer jeg på om du har en overivrig brannmur som kan deaktiveres. Evt teste å kable opp en til printer med kabel rett i ruter, siden det bare er HP skriveren som kommer opp til tider, viser da om det er WLAN eller switchen som stopper at de andre kommer opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...