Gå til innhold

vannkjøling til evga skjermkort


ZaiCoN

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har du allerede kjøpt det EVGA-kortet? Isåfall kan jeg godt hjelpe til å sette isammen noe.

 

Jeg hadde nok heller valgt et annet kort, som Audun sa.

 

Men husk at som Audun sa så koster vannkjøling veldig mye, det er mye arbeid, og det krever mye planlegging og prøving/feiling.

 

Når det er sagt så er det også veldig gøy :p Men du bør forvente å bruke 12-20 timer på planlegging, innkjøp, montering og så videre.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-83883

Når det er sagt så er det også veldig gøy :p Men du bør forvente å bruke 12-20 timer på planlegging, innkjøp, montering og så videre.

 

12-20 timer? Jeg er ganske sikker på at jeg brukte det dobbelte bare på research før jeg satte i gang med bygging av vannkjølt system. Nå var jeg 100% grønn da jeg startet, så da tar det tid å sette seg inn i ting. Moro er det uansett.

Lenke til kommentar

Ja, jeg også. Mye, mye, mye tid. Ukevis. Men da hadde jeg ikke noen som meg selv til å hjelpe.

 

Jeg kan sette opp alt han trenger, han sparer vanvittig med tid på det. Han trenger ikke gjøre noe som helst forarbeid, egentlig, utenom å si hva han liker av vanntank og hvilket kabinett han har.

 

Det er jo mulig at evt. den kunnskapen han vil mangle av at han ikke gjør forarbeidet selv vil være en bakdel som leder til problemer senere.

 

Men jeg tror egentlig ikke det.

Lenke til kommentar

ja, eg har allerede kjøpt det kortet og vil beholde det, så trenger en liste over deler som trengst for å kunne kjøle det

Hvilket kabinett har du?

 

Vil du montere alt internt, eller kan det henge ut på baksiden av kabinettet?

 

Hva slags vanntank vil du ha; en som monteres i 5.25" eller en som monteres internt som f.eks. en sylindertank? Isåfall, skal tanken være liten eller stor?

 

Er du ute etter fancy effekter eller bare noe som fungerer? Skal ting se presentabelt ut? Vil du ha farge i vannet?

 

Vil du ha tykke eller tynne slanger?

 

Vil du ha maks ytelse eller minimum støy?

 

Vil du kunne styre viftehastigheten?

 

Skal du kjøle både CPU+GPU eller vil du bare ha til GPU?

 

Se der, svar på det så lager jeg en handlekurv.

Lenke til kommentar

kabinettet er: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=599984

 

visst det er muligt ville eg helst ha festet det på toppen av kabinettet og dratt slangene gjennom dei hullene som er på dette kabinettet.

 

hadde passet best med en tank som eg kan feste i 5.25" siden har 5 ledige sloter der, det med størrelse vet eg ikke så mye om siden eg har aldri brukt dette før

 

skal bare ha noe som fungerer greit til å holde en passelig tempratur på dette kortet, farge i vannet har ikke noe å si.

 

litt tykke slanger så dem tåler litt og noen som ikke bøyer seg altfor lett eller som må bruke mye makt på å få bøyd på plass der det trengst.

 

er bare ute etter noe som kjøler det til en grei tempratur og ikke bråker for mye, så noe midt imellom ytelse/støy.

 

trenger ikke å styre viftehastigheten.

 

kun til gpu siden eg allerede har corsair h80 til cpu

Lenke til kommentar

Ikke silver kill coil. Har forresten den samme blokka på samme skjemkort. Spør hvis det er noe du lurer på med det.

 

Fordi? Jeg har alltid sverget til Kill coil og har aldri hatt noen problemer. Såvidt jeg ser så anbefaler også 99% av alle folk det.

 

Link

 

Could be, jeg har iværtfall brukt det så lenge jeg har hatt vannkjøling og aldri hatt noen problemer med det. Det jeg derimot har hatt problemer med er div coolant for vannkjøling, både den anbefalte fra EK og en fra Feser.

 

I begge tilfelllene så gikk det under 2 uker før jeg hadde merkbart høyere temp gjennom hele loopen. Skrudde da fra hverandre alle blokkene og så da at tilsettingen i "vannet" var blitt skilt fra selve væsken og hindret mye av strømmen gjennom blokkene. Felles for de begge var at de var UV farget, men slik jeg har skjønt så er gjelder det veldig mange "coolant" som er farget.

Lenke til kommentar

... både den anbefalte fra EK og en fra Feser.

Nei, den som anbefales fra EK nå er ny - de slapp den for 1-2 uker siden. Før solgte de et annet merke på EKs nettbutikk.

 

Forøvrig er det samme for meg; jeg bruker vann+sølv og har ikke hatt noen problemer. Men nå skal jeg slutte å anbefale det etter at jeg snakket med en kar fra EK og Techbay.

 

Jeg har selv bestillt litt av dette EK-greiene og vil teste det ASAP.

Lenke til kommentar

Etter og ha sett EK sin håndtering av Nikkel saken så er jeg generelt noe kritisk til EK. Svaret deres ligger faktisk i at det er sølv (Silvercoil) i loopen som har fungert som elektrolyse. Såvidt jeg vet så har ingen andre produsenter hatt noen problemer med dette.

 

Men men, jeg kjører nå vann+sølv helt til jeg får problemer.

Endret av EggMan88
Lenke til kommentar
Gjest medlem-83883

De slangeklemmene du har valgt blir veldig tight på den slangediameteren og de niplene. Jeg prøvde nøyaktig samme klemmer og nipler på 19mm (3/4") OD slange, og det var bare så vidt det var mulig å bryte på plass klemmene. Jeg ga faktisk opp etter å montert to koblinger, og gikk over til vanlige skruklemmer fra Biltema. Gikk etter hvert bort fra det også, og bruker nå kompresjonsnipler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...