Gå til innhold

Noen tanker omkring bærbar pc


MaxCPU

Anbefalte innlegg

Jeg burde for lengst byttet ut den stasjonære maskinen med en bærbar, men det har altså ikke skjedd enda dessverre. Nå skal jeg kanskje se å få ut finger'n! :)

 

Jeg ønsker imidlertid ingen skrivebordserstatter, men derimot gjerne en kjekk Centrinomaskin.

 

Har tenkt på følgende:

(mpx.no)

 

Acer Travelmate 800LCi Centrino 1.3Ghz

15" TFT, 512MB, 40GB,DVD/CDRW, WinXP Pro 5+ 18 890,-

 

Acer Travelmate 803LCi Centrino 1.6Ghz

15" TFT, 512MB, 40GB,DVD/CDRW, WinXP Pro 5+ 20 770,-

 

Hvor rask er imidlertid harddiskene på disse? 5400rpm er et minimum for meg..

 

Har også tenkt litt på Zepto 4100. Her virker det som jeg får mer for pengene i forhold til den billigste Acermaskinen, men jeg går glipp av innebygget Bluetooth. Ikke et must, men absolutt verdt å ha! :cry:

 

Dell 500m er dessverre utelukket da jeg krever ATI Radeon 9000 grafikk eller bedre. Spiller omtrent aldri, men de få gangene jeg gjør det skal det fungere.

 

Mac er også fristende. Jeg ser her for meg en liten problemløs maskin som dekker mitt behov utmerket. Internett og tekstbehandling! Det negative her er at jeg ikke får spilt CS og da blir det jo ikke noe særlig å bruke på lan. Men enkelt og kult er det iallefall!!

 

Noen som har noen tips? Jeg prøver å holde meg under kr. 20.000,-, dvdbrenner er noe jeg ikke trenger.

 

Har også lagt merke til at Zepto lanserer 50GB 7200rpm 16MB Cache disker nå. Dette er jo utvilsomt spennende da dette fører til enda medre ytelse. Hvordan blir det imidlertid med støynivå og batteritid på 4100'en? Disken er ikke billig, men overkommelig..

 

Noen som har tips til en kyndig pcbruker som har gått lei stasjonær maskin?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du går til www.databutikken.com/no så ser du at du får Acer TM803LMi (dvs DVD-Brenner) til ca 50,- mindre enn du får TM803LCi hos MPX.

 

Tror disken er under 5400rpm desverre, du må i tilfelle bytte denne med 60GB som er 5400rpm.

 

Ellers er dette en flott maskin, og kjører spill som bare det. Centrino overrasket meg veldig med utrolig ytelse og faktisk god batteritid også. Jeg trodde faktisk ikke jeg skulle like et Intel system så godt som jeg gjør nå. Anbefales på det sterkeste.

 

-Heiper-

Lenke til kommentar

Det eneste store negative med acer 800 er vel harddisken, ellers er den helt perfekt!(så godt som), det dumme med disken er at den bråker endel når den leser og at den er ganske treg når du kopierer mye.

Ellers er det en liten veldig irriterendes ting ved acer'en..den har en lav konstant lyd når pcen er slått av! Går visst ikke an å få den bort heller. Vet ikke om dette er tilfellet med alle centrioner men..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Vi skal komme med test av harddisker for bærbare i tiden som kommer. Legger da vekt på ytelse med programmer som f.eks. hdtach. Kommer også til å teste med mobilemark for å sjekke generell ytelse og batterilevetid.

 

Desverre har vi ingen mulighet til å sjekke støynivå og varmeutvikling på en skikkelig måte. Så det må vi teste utifra våre egne sanser :). Vi kommer til å sette opp diskene i rekkefølge hvordan vi mener at den er i forhold til hverandre.

 

Vi har begynt innhentingen av disker nå, og vil forhåpentligvis få de første diskene iløpet av denne uka.

 

Det er forresten mange nye 4200 rpm disker som er omtrent like raske som de eldre 5400 rpm diskene. Dette er på grunn av høyere datalagringstetthet og optimaliserte algoritmer for søking.

Lenke til kommentar
Ikke dårlig :) Det der virket meget bra! Men hvis disken er 4200rpm så er den ubrukelig...

 

Blir jeg nødt til å kjøpe maskinen for så senere å bytte disk da? Høres dyrt ut.

 

Hvis jeg kunne komme med et forslag til erstating for 803, som jeg selv hadde på tankene

CL50 fra whitebox er et meget bra alternativ. Selv om det har vært veldig mye spekulasjon rundt whitebox som selskap selger de uten tvil den beste maskinen for 15500. Samme pc som zepto bortsett fra at du får 1,5 processor, 60 gig 5400 hardisk, a + b trådløst nettverk og 512 ddr ram.

Se tråd cl50 for mer info, og nei jeg jobber ikke for Whitebox

Lenke til kommentar

Har fulgt med litt på denne tråden og ingen tvil om at maskinen er billig! Alikevel kommer jeg nok ikke til å kjøpe denne av samme grunn som når det gjelder bilvalg.

 

Tysk bil føles mye mer "skikkelig" enn en italiensk"! Hvis du skjønner hva jeg mener her?!

 

Har også lest tråden "Whitebox CL50 tekniske data, batterilevetid osv.".

 

Sitat: Tastatur, meget bra tastatur uten klikkelyder når man skriver! Men skulle gjerne hatt norsk merking da de teipbitene som whitebox har satt på med norske tegn kan falle av med tiden, grønnfagen er også så å si umulig å se hvis man ikke har bra med lys. "

 

Teipbiter? Høres skummelt ut.. :cry:

 

Når kan jeg egentlig regne med Radeon 9600 i slike maskiner som de jeg er ute etter? Kjedelig å kjøpe noe rett før det nye kommer...

 

Fortsatt ingen som kan hjelpe meg med å finne Acermaskinen hos Databutikken.com?

Lenke til kommentar

Nå var det så at det kostet 50kr mindre for en LMI enn en LCI hos MPX, husk at LMI har DVD-Brenner. Men kan vel være enig at Databutikken.com ikke har de beste tilbakemeldinger, selv om alt har gått bra for meg. De tok vel bort tilbudet for en uke siden eller no, og selger bare med det gode tilbudet i sverige nå. Kunne spart nærmere 3000,- for tilsvarende modell fra andre webshop's.

 

-Heiper-

Lenke til kommentar

Ser at VS Data selger Aver TM 803MLI til kr. 21754,- som er helt klart det billigste jeg har sett som nå er tilgjengelig. Bare så synd jeg får en relativt treg disk (Zepto leverer 7200rpm), men overlever vel!

 

MEN! For det er et men.. Vi snakker om en god del penger her, og en bærbar pc er ikke noe du oppgraderer som en stasjonær en.

 

Vet at Radeon 9600 er på vei til bærbare. Har lest at denne brikken nesten dobler ytelsen, men kanskje enda litt lavere batteriforbruk (Tomshardware). Fristende, men når er release?

 

NVIDIA GeForceFX Go5650 har jeg nå sett leveres med Dell Har også sett 5200 og 5600 bli levert med litt forskjellige pc'er, jeg skal imidlertid ha Centrino! :woot:

 

Som dere skjønner har jeg ikke så veldig lyst til å slenge pengene på bordet for å kjøpe noe som skal byttes ut snart. Jeg er imidlertid ikke den som venter i evigheter for det vil jo alltid komme noe nytt! :yes:

 

Venter ikke på "Dothan" som nå også har blitt forsinket liksom!

Lenke til kommentar

Problemet med å vente på 9600, tror jeg iallefall, er at når de kommer så er prisene skyhøye. Jeg vil regne med at de bare kommer på top-PCene i første omgang, til over 25,000. Men har man pengene og tolmodigheten, er det helt klart lurt å vente, ettersom at de er like rundt hjørnet (September sies det).

 

Går du for 804 serien har de 5400rpm disker, 7200 tar nok litt lenger tid for merke PCene å få som standard, kanskje rundt nyttår?

 

-Heiper-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...