Gå til innhold

Adobe Photoshop Elements 9 Editor


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Lurer på om jeg skal kjøpe Adobe Photoshop Elements 9 Editor til MAC, programmet har fått navnet Adobe Photoshop Elements 9 Editor og er egentlig omtrent det samme programmet som Adobe Photoshop Elements 9. Forskjellen er at Editor mangler katalogfunksjonen som vi vanligvis finner i Elements. Utover dette skal det ikke være noen forskjell.

 

Noen som vet hva "katalogfunksjonen" er og brukes til? Utgjør dette noen stor forskjell?

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Elements uten bibliotek/katalogfunksjon? Du er heldig. Kunne tenkt meg det.

Jeg brukte Elements frem til de integrerte katalogfunksjonen i Windows utgaven. Smaken er ofte som baken, men for meg så opplevdes katalogfunksjonen i Elements som litt for overintegrert og påtrengende for en som ikke var interessert i den biten.

Det kan jo ha forandret seg.

 

Katalogfunksjonen er en del av programmet som brukes til organisering av bildene. I tillegg til å bla/sortere i vanlige mappestrukturer kan man da også bla/sortere ut i fra dato, kameramodell, kamerainnstillinger, sted (geotagging), fotograf, ratifisering, egne innlagte søkeord, etc, etc. Eller åpne bildet i hvilken som helst editor med ett klikk. I ACDSee kan jeg for eksempel merke åtte bilder og ”sende” dem direkte til Autopano for sammensying.

Det finnes mange gode alternativer, også gratis. De beste er gjerne de som markedsfører seg som bibliotek/arkivprogram og ikke bare har det som tillegg. Mac-alternativer vet jeg ikke noe om. Jeg anbefaler å unngå de program som ”roter” med eksisterende mappesystem.

 

Når man lærer seg å bruke ett godt bibliotekprogram og får justert det til sitt bruk så vil gjerne den vanlige utforsker i operativsystemet etter hvert virke veldig håpløs.

Over tid så lønner det seg med konsekvent bruk av kun ett program. Slike program bygger gjerne opp en egen database med opplysninger om alle bildene for å jobbe raskest mulig. Det sitter lissom en liten bibliotekar inni der og prøver å holde oversikt på sysakene, han betjener deg selvfølgelig best om han slipper å bruke tid på å justere seg etter vikarers ommøblering.

Endret av Llongo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...