Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc dynket i vann.


Anbefalte innlegg

Hallo!

 

Som tittelen sier kom jeg uheldigvis i skade for å søle vann (2-3dl) på min stasjonære pc, og etter denne ulykken har jeg ikke klart å slå den på. Når jeg trykker på den på er det ingenting som skjer, så jeg lurer på om noe er kortsluttet, og i så fall hva. Kabinettet har også vifte på toppen, slik at alt vannet gikk rett inn i pcen.

 

Håper noen der ute har noen tips å hint å bidra me!

 

- Lars

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis maskinen var på mens du sølte er det stor sjanse for at det har oppstått permanent skade ved at noe har kortsluttet og drept noe elektronikk. Hvis den ikke var på er det som regel ikke like krise - så lenge du tørker opp raskt og gjør maskinen god og tørr før du prøver å slå den på igjen. Etter å ha tørket opp det værste med en lofri duk så bruk gjerne hårføner (på god avstand så det ikke blir FOR mye varme fokusert på et bestemt sted). La maskinen etter det gjerne tørke på et varmt sted i et par dager for å være sikker.

 

Grunnen til at du bør få vekk den værste fukten raskt er at vann kan irre åpnet kobber slik som det finnes masser av i aller ledergangene på datamaskinen. Hvis slik irring får bygge seg opp nok kan det permanent korslutte ting (det går an å rense det av med alkohol, men det er værre å finne ut hvor irringen her oppstått ofte).

 

Hvis maskinen nå ikke slår seg på lengre ville jeg gått utifra at en eler flere komponenter har feilet - og du bør demontere alt - rense evt. irring og gjenværende fukt så godt du kan - og så montere maskinen igjen med så få deler som mulig for å starte slik at du kan prøve å isolere feilkilden og dermed vite hvilken del du evt. må erstatte.

 

Hvis det ikke var rent vann kan alt bli mye vanskeligere. Sukkerholde drikker for eksempel er noe av det værste - hovedsakelig pga. det er klissete og dermed ikke vil fordampe pent og pyntelig men lage korslutninger som du i praksis kun kan fjerne ved å vaske vekk alt sølet manuellt - og om det fall ned i en vifte på vei ned i maskinen så vil det jo være rundt i hele maskinen...

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Hvis du skrudde på PC-en, mens den var dynket i vann, så er den nok long gone, dessverre.

 

Strøm + væske = fail.

 

Enig, men selv i slik worst-case så er det neppe at alle komponentene er røket. Hovedkortet er nok det mest utsatte. Skjermkort også om det har truffet dette har en god dek eksponerte komponenter og mye strøm som kan lage skade. I slikt tilfelle må man nesten bare teste seg frem steg for steg...

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...