Gå til innhold

nettverks hatighet via strømnettet


Anbefalte innlegg

Heisan,

 

Trenger litt støtte rundt noen nettverk spørsmål.

 

Har en datamaskin med med gigabit nettverksadapter.

 

Altibox routeren står dessverre i etasjen over og det ikke praktisk mulig å dra kabel mellom etasjene.

 

Tenkte derfor å prøve; D-Link DHP-501 PowerLine Starter Kit eller Netgear Powerline AV500 Starter Kit. Begge disse støtter hastigheter opptil 500Mbps (iallfall i teorien).

 

Vet ikke hva slags hastighet nettverkskortet i Altibox ruteren støtter.

 

#1. Under device manager, "Realtek PCIe GBE familiy controller" og egenskaper, kan jeg velg advanced og 'Speed & Duplex'. Der viser kortet en list over hastighet den tilsynelattende støtter som f.eks. Auto, 1Gbps full duplex, 100Mbps full duplex, 100Mbps halv duplex osv. Hvis denne adapteren skal kommunisere med en adapter som støtter 500Mbps, hvilen hastighet kommer den til å bruke?

 

#2. Hvis svaret i spørsmål #1 er at hastigheten blir 100Mbps full duplex. Hvordan kan man da utnytte de 500Mbps som adapterene over skrytter av?

 

#3. Min Altibox routeren har en nettverksport. Er det noen som vet hva slags hastigheter denne porten støtter? 100Mbps? 200Mbps? 500Mbps? 1Gbps?

 

#4. Hvis svaret i spørsmål #3 er 100Mbps og denne porten skal kobles til en av adapteren nevnt over som støtter 500Mbps, hvordan vil det påvirke hastighet til den forbindelse? Mao, kjedet av nettverksforbindelser er ikke bedre enn det svakeste ledd?

Endret av redlars
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Farten vil alltid være teoretisk maks lik flaskehalsen, som i dette tilfellet sannsynligvis er nettverksadapteren til strømnettet på teoretiske 500 Mbps ved mindre du har et gammel nettverkskort i PCen brukt eller en gammel router. Nyere utstyr pleier å ha 1gbit som standard. Men selv om det er f. eks 100 mbit pga. routeren ikke støtter mer, så er det jo ikke akkurat treigt heller.. (12,5 MB/s).

Lenke til kommentar

Powerline-adaptere med "500 Mbit" har gigabit-port og autoselect.

 

#1 Linkhastighet vil være 1 Gbps Full duplex - mellom PC og Powerline-adapter.

 

#2: Det vil ikke bli 500 Mbit uansett - at det er "1 Gbps" på den ene siden har ingenting å si. Det er kun hastigheten på linken mellom PC/utstyr og Powerline-adapteret.

 

#3. Aner ikke - sett i nettverkskabel fra PC og se hva den forhandler seg frem til, eller spør Altibox. Men du har kanskje ikke internett-aksess over 100 Mbit? Hvis du har/får det, jo Altibox levere en Gigabit-kapabel ruter.

 

# 4 Trafikken mellom 2 (eller flere) maskiner kan aldri bli "raskere" enn det tregeste NICet kan klare. Men du kan jo ha et nett med flere enn 2 maskiner, og ha høyere hastigheter mellom maskiner lokalt, og lavere ut mot internett f.eks.

 

 

"500 Mbit" kan du uansett bare glemme - en fjerdedel er vel mer å håpe på - om du er heldig får du kanskje noe over 100 Mbit mellom to slike adaptere, men bli ikke veldig skuffet om det er mye lavere enn det også - Powerline er ikke så forutsigbart.

 

Men det duger nok fint til en "gjennomsnittlig" Altibox internett-aksess (er det 30/30 som er vanlig nå?)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...