Gå til innhold

DHCP problem: Altibox ruter og Ubuntu 11.04 Server x64


Anbefalte innlegg

Heisann, hjelper en kamerat å skru sammen en Medie server for tiden, og støtte på ett problem når jeg skulle installere Ubuntu. Under trinnet "Configuring network with DHCP" feila den flere ganger, så jeg satte opp nettverket manuelt, dette viste seg også nytteløst, prøvde siden å revertere til bruk av DHCP, til ingen nytte. Det ser ut til at DHCP serveren i Altibox ruteren hans ikke vil gi serveren en IP adresse.

 

Etter mye googling og prøving/feiling, tok jeg serveren med hjem til meg selv, hvor den fikk IP adresse med en gang, uten å gjøre noe mer enn jeg gjorde hos kameraten min, her er jeg koblet på ett Zyxel modem fra Telenor.

 

Er det noen som har noen ideer om hva problemet hos kameraten min skyldes? Litt meningsløst med medieserver om den ikke funker på nettverket...

 

Nettverkskortet er integrert på et GIGABYTE hovedkort.

 

Takker for all hjelp :)

-Espen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle server systemer som for eksembel Ubuntu server, Windows Home Server eller Server 2003 får problemer med lyse i disse dager. Mulig det har noe med IPv6 testene til lyse å gjøre?

Jeg har en Homeserver og en server 2003 samt en Linux server og ingen av disse tre vil få IPv4 adresse og navneløsning fra Lyse.....

Alle de bærbare pcene i huset virker derimot fint men de har både IPv4 og IPv6 adresser samt et tunnel oppsett som jeg ikke har satt meg helt inn i enda.

Mulig serverne må settes opp med slik tunnel for å virke skikkelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...