Gå til innhold

Ny laptop i prisklassen 4-7000 - tøffeste oppgave: Civ 5


Anbefalte innlegg

Jeg leter etter en ny laptop i prisklassen 4-7000, er ganske blank etter å ha brukt samme gamle droget i snart syv år, så jeg setter stor pris på tips.

 

Bruksområder surfing, bildebehandling (nyeste Photoshop), film, dvd, den burde kunne dra spill som nyeste Football Manager og Civilization uten for mye hosting og harking. Ellers trenger jeg ikke et monster av en spill-PC. Jeg har lest at matte skjermer er å foretrekke når man ser mye film og serier, så dette hadde vært en fordel - tror 15,6" burde være maks, den skal helst ikke være altfor stor. Batteritid på 2 eller kanskje 3 timer hadde vært flott.

 

 

Jeg har sett på følgende frem til nå:

ASUS N53SV 15.6" Full HD prisen på 7.700,- er i utgangspunktet noe stiv, er dette overkill i forhold til hva jeg trenger den til?

 

Dell XPS 15 Ser man kan velge en del specs selv, tips til et bra oppsett?

 

Ellers så ble jeg veldig inspirert av å lese 2011 - Året da vi fikk feilfrie bærbare?, er det mulig å finne en rimelig laptop med Sandybridge og SSD-harddisk?

 

Har lest mye ufint om Acer, men Asus og Dell ser ut til å være bra saker?

Endret av Vooon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Civilization 5 har følgende krav til skjermkort:

512 MB ATI 4800 series or better, 512 MB nVidia 9800 series or better

 

Vil NVIDIA GeForce GT 540M 1 GB DDR3 SDRAM være å regne under kategorien 'or better'? Prøvd å finne en liste over hvilke kort Civ støtter, men dette er det lengste jeg kommer.

Lenke til kommentar

Det som står som "recommended" eller "minimum" specs på spill, henviser til stasjonære skjermkort og prosessorer, og kan ikke direkte overføres til bærbar-hardware. Et Nvidia 9800-serie bærbarkort, er betraktelig svakere enn et 9800-serie stasjonærkort. (og begge er forøvrig gamle og utdaterte)

 

For å få god flyt i Civ V på høy oppløsning og max grafikkinnstillinger, så trengs nok et kort med styrke som Nvidia GTX 460M (bærbar).

Men du kan nok godt klare deg med et GT 540M, så lenge du ikke kjører svært høy oppløsning, og lemper litt på grafikkinnstillingene.

 

Begge de to maskinene du lenker til er helt ok til bruken - Dell'en vil være best til FM pga. sterkere prosessor (i7-2630QM, utgangspunktet er den dyreste basisversjonen), men Asus har høyere oppløsning på skjermen. Dessverre så ser det ut til at Dell har sluttet å tilby den vesentligste fordelen den hadde, nemlig 1920x1080 Full HD R-BG Led. Dette er (var) en skjerm som er blandt de beste overhodet innen bærbare.

 

SSD kjøper du separat og setter inn selv, dersom du ønsker det.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg kommer aldri til å ha noe behov for å kjøre CIV eller FM på høyeste nivå, har kjørt CIV 4 på ganske lav grafikk i alle år så jeg er ikke kravstor til grafikken.

 

Har forsåpvidt kikka litt på disse to også etter å ha vurdert anbefalte krav til spillene;

ASUS X53SV 15.6" HD

HP Pavilion dv6-3160so

 

Merker jeg er litt skeptisk til HP og delvis Dell, uberettiget? Har inntrykk av at Asus går for å være rimelig bra.

Lenke til kommentar

Denne Asus'en vil også være helt ok. Jeg ville ikke kjøpt HP'en fordi den har en prosessor fra forrige generasjon, som er helt unødvendig i dag. Butikkene sitter på en haug maskiner med gamle prosessorer, som de vil bli kvitt ;). Nyeste generasjon Intel Core i3/i5/i7 prosessorer har 4 siffer, f.eks. Core i5-2410M, forrige generasjon har 3, f.eks. Core i5- 460M

Det er klart; får du et godt tilbud, med et betraktelig prisavslag på en slik, så er det jo greit.

 

Jeg vet jo ikke hvorfor du er skeptisk til Dell og HP, så jeg kan ikke svare på om det er ubegrunnet eller ikke.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Nyeste generasjon Intel Core i3/i5/i7 prosessorer har 4 siffer, f.eks. Core i5-2410M, forrige generasjon har 3, f.eks. Core i5- 460M

 

jeg er totalt fersk på pc og prosessorer osv. men hvor stor forskjell vil det være fra en la oss si i3 2310M til en i5 2410M? og er det mye bedre med en i3 2310M enn en fks. i5 460M?

Lenke til kommentar

Har hatt inntrykk av at Dell og HP har gått for billig og lite holdbart innhold og laget noen skikkelige mursteiner størrelsesmessig. Men ser ut til at det hører fortiden til når jeg ser hva de tilbyr nå. Leser blant annet at Dell skal ha veldig god support og service.

 

Takk for info om prosessor, skal bruke tiden fremover til å lese meg opp på alt man burde vite før man kjøper. Vil helst gjøre et bra kjøp som holder i fire-fem år, eller syv som den jeg har nå. Men jeg har litt problemer å finne frem til dedikerte sider eller omfattende anmeldelser i jungelen der ute.

Lenke til kommentar

Det er først og fremst to sider jeg vil anbefale, for den som vil holde seg nogenlunde ajour innen bærbare. Den ene er Anandtech, som dekker det meste innen data-hardware, ikke bare laptoper. Men de er seriøse, grundige og kunnskapsrike, og har en av de mest omfattende, up-to-date og relevante test-"bencher" jeg vet om. Klikk på "Mobile" på toppen der, så kommer du direkte til artikler og tester av laptoper.

Den andre er Notebookcheck, som er en ren bærbarside. De har i tillegg til tester av bærbare, også en omfattende statistikk, der man rangerer skjermkort og prosessorer til bærbare etter styrke. Ikke alltid like presis, og det er nok blandet inn en del synsing, ikke bare fakta. Men likevel, en god side å støtte seg til.

Det finnes selvfølgelig andre også, og jeg er sikker på at andre vil anbefale andre sider, men dette er de to viktigste for meg.

 

Jeg vil også anbefale forumet hos Notebookreview. Her har man i tillegg til generelle forum, også egne avdelinger for bestemte merker, og til og med bestemte modeller av laptoper. De har også egne, redaksjonelle tester, men kanskje vel så viktig der i gården er en mengde av brukernes egne anmeldelser.

 

Edit: Suit-up, det enkleste for meg er å lenke deg til denne siden hos Notebookcheck.net. Der har du en oversikt (rangert etter styrke) av bærbarprosessorer. Det er også puttet inn noen stasjonærprosessorer i den listen, da noen laptoper har slike - min, bl.a. Og det er jo greit å vite sånn nogenlunde hvordan bærbar- og stasjonærprosessorer plasserer seg i forhold til hverandre.

Hva disse forskjellene i styrke betyr for deg (eller andre), er veldig avhengig av hva du bruker datamaskinen til. Noe software vil rett og slett ha så stor prosessorkraft som mulig, og da er det bare å velge prosessor etter lommebok, og kjøpe det beste man har råd til. Til surfing av nettsider spiller det nesten ingen rolle hva slags prosessor man har, alle duger. Til spilling, og særlig med laptoper, når man et punkt der nok er nok, og man vil ikke få noen særlig bedre fart i spillet uansett om man velger en superprosessor - skjermkortet vil alltid være flaskehalsen. Hvor dette punktet ligger, kan man være litt uenig om, men la oss si det slik; man kommer langt med en i5 Sandy Bridge prosessor. Selv de aller kraftigste bærbarskjermkort skal slite med å ikke bli flaskehalsen med en sånn. Jeg snakker om spill med 3D-grafikk nå. Spill som f.eks. Football Manager-serien, går kjappere jo kraftigere prosessor man har.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

ja jeg har tanker om å kjøpe en snart for ca samme pris som vooon, er kanskje ikke helt på alienware stadiet, men tanken er å kunne bruke til noe spilling, surfing, og noe skolearbeid :) laptoppen jeg har nå, klarer ikke kjøre AoC på laveste settings uten å ha en irriterende lav fps. Hvor finner jeg da en laptop med bra nok skjermkort og prosessor til å iallefall å kjøre laggefritt med lav setting?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...