Gå til innhold

Råd om IT-jobb i distriktene


Anbefalte innlegg

Hei alle. Jeg studerer til master innen business information systems i Australia, og vender tilbake til Norge i desember. Har endel tanker rundt hva jeg kan tenke meg å gjøre videre, og ville satt pris på innspill og gode råd.

 

Når jeg søkte på masterstudiet var planen min å søke jobb i et internasjonalt IT-selskap og dedikere meg fullstendig til karriere etter endt utdanning. Jeg har midlertidig endret meg endel de siste to årene, og er mer interessert i å arbeide innen et middels eller lite firma i Norge, og balansere karrieren med fritid. Ettersom jeg blant annet er interessert i å bli aktiv innen skyteklubb, jegerklubb, roklubb, rideklubb, og diverse andre friluftsaktiviteter, og ettersom jeg er lei av storbyer og ikke-integrerte innvandrere, er jeg interessert i å bosette meg i distriktene - og helst av alt i et fylke slik som f.eks. Sogn og Fjordane eller Nordland.

 

Spørsmålet mitt er om det i det hele tatt er noen gode IT-jobber i distriktene, hvor jeg samtidig får utbytte for å ha tatt mastergrad ved et anerkjent universitet. Er det stort sett kun lavtlønnede IT-jobber i offentlig sektor der? Har søkt litt på nettet, men har ikke hatt tid til å gjøre noe dybdesøk enda. Utdanningen min er nok best tilpasset å bli IT-konsulent i firmaer som Accenture, Oracle og IBM -- det var disse jeg opprinnelig hadde tenkt å søke hos.

 

Uansett, setter stor pris på om noen kan gi innsikt i dette. Forhåpentligvis er det mulighet å bo i distriktene og samtidig finne IT-jobb som gir utbytte for høy utdanning.

 

Takk for tiden deres. :)

Endret av Capcent7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror du kan gjøre lurt i å "lande" i Oslo eller noen av de større byene først for å få noen års erfaring og finne ut akkurat hva som er din type jobb. Det er mye lettere å gjøre det man har lyst til når man har erfaring og referanser å vise til. Arbeidsgivere vet sikkert like lite om hva en master i business information jobber med som det jeg gjør (vet nada), så arbeidserfaring er også viktig. Det er ikke sikkert at du er den best kvalifiserte søker selv om arbeidsgiveren holder til i en mindre by.

 

Jeg vet Brønnøysundregisteret ofte er ute etter utviklere, de ligger veldig distriktsmessig til. Også har jeg sett at det relativt ofte søkes etter folk i Bodø (Dips f.eks.). Som hovedregel er du nødt til å jobbe i en by på størrelse med Bodø eller større for i det hele tatt ha noen jobber å velge i (om du ikke foretrekker å vedlikeholde PC'er på en kommune da), berreg er vel det eneste unntaket jeg vet om der stedet er så lite og det jevnlig utlyses utviklingsstillinger. Nav.no er en god plass for å få litt overblikk over hva og hvor det utlyses stillinger over hele landet.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...