Gå til innhold

LG Optimus 2x vs SonyEricsson Arc. Test


  

44 stemmer

  1. 1. Hvilken av disse telefonene mener du er best?



Anbefalte innlegg

Har lenge hatt valgets kvaler for hva min neste telefon blir. LG Optimus 2x, SonyEricsson ARC eller Samsung Galaxy S II. Siden sistnevnte ikke er i salg før om 5 uker så kjøpte jeg like godt både LG Optimus 2x og SE ARC.

 

Det vil komme en fyldig test etterhvert men dette er mitt inntrykk til nå.

 

Utseende/formfaktor/Byggekvalitet:

 

SE ARC:

Med 8,7 mm på det tynneste så er ARC en av de tynneste smarttelefonene på markedet. Den er usedvanlig tynn og baksiden buer slik at ikke hele telefonen berører bordet. Telefonen er også veldig lett ( 119 gram ) og det skyldes i all hovedsak at ARC er laget av plast. Dette betyr at byggekvaliteten ikke er helt i toppsjiktet. Når man trykker litt hard på bakdekselet så gir det etter og i tillegg er det en aning knirkete. SE har funnet plass til tre fysiske knapper nederst. Telefonen har en 3,5 mm jackplugg som er på siden. Ikke spesiellt praktisk når man skal ha den i bukselommen. HDMI utgangen befinner seg på toppen av telefonen. Min personlige mening er at ARC er meget lekker. Dette er selvsagt en smaksak men det er ikke til å stikke under en stol at smarttelefoner ikke akkurat har vært de lekreste å se på som f. eks Nokia 8xxx serien. Dette endrer ARC på.

 

LG Optimus 2x:

Optimus 2x har den mer "standard " formfaktoren for smarttelefoner idag. 11,9 mm tynn, ingen fysiske knapper og har samme materialvalg som HTC er blitt kjent for. Litt sånn gummiaktig. Telefonen ligger derfor veldig godt i hånden. Signaturen er den stripe i metall(?) ned på baksiden. Byggekvaliteten kjennes derfor rett og slett bedre. Ingen knirking og ingenting som gir etter. Vekten tikker inn på ca. 30 gram mer en ARC, noe som merkes. Vekten er allikevel ikke avskrekkende og ikke mer en andre smarttelefoner.

 

 

Skjerm:

 

SE ARC:

Etter å ha lest masse om telefonen på blant andre gsmarena, mobile-review, mobil osv. så var mine forventninger til telefonen høye. Skjermen har en oppløsning på 854 x 480 pixler. I tillegg er dette verdens første telefonen med Sony Mobile BRAVIA engine. Etter å ha slått på telefonen sitter jeg og lurer på om jeg har lest riktige reviews. Det første som slår meg er skjermen er utrolig blass. I ren desperasjon tenker jeg at dette er innstillinger. Jeg tar feil. Jeg kan nesten ikke tro at ARC skulle falle gjennom på nettopp dette punktet. Tilog med min HTC Gratia oppfattes som en MYE bedre skjerm. Sony sin BRAVIA engine kicker ikke inn før man ser en film ( Litt vanskelig nå her og da den ikke støtter DivX ) eller bilder. Innsynsvinkelen er noe av det dårligste jeg har opplevd. Sorte bilder blir helt hvite når man vrir telefonen litt. Dette er katastrofe for ett flaggskip av dette kaliberet. Hvis en god skjerm er viktig så er dette i seg selv en grunn til å styre unna.

 

LG Optimus 2x:

Mine forventninger til LG var ikke helt på topp etter tidligere erfaringer. Med en oppløsning på 800 x 480 så er også denne i toppsjiktet når det kommer til oppløsning. Når telefonen slåes på kommer overraskelsen. For en skjerm! Jeg måtte dobbeltsjekke at dette ikke er AMOLED, noe den ikke er. Sammenlignet med Samsung galaxy S så fremstår Optimus 2x som like bra eller nesten bedre! Det sorte er sort osv. Sammenlignet med ARC så fremstår forskjellen som gedigen. Optmus 2x har faktisk en av de beste skjermene jeg har sett og jeg har hatt både Desire og Galaxy S.

 

Jeg kommer tilbake med mer angående lyd, bilder, video osv ganske snart

Endret av Mobilguiden666
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Optmus 2x har faktisk en av de beste skjermene jeg har sett og jeg har hatt både Desire og Galaxy S.

Ja jeg er enig med deg i at skjermen er veldig god.Men husk at lysstyrken er satt på maks.

Hvis du gjør det samme med Galaxy S så vil du se at den er like lyssterk samt at fargene er like gode uansett betraktningsvinkel.

Lenke til kommentar

Optmus 2x har faktisk en av de beste skjermene jeg har sett og jeg har hatt både Desire og Galaxy S.

Ja jeg er enig med deg i at skjermen er veldig god.Men husk at lysstyrken er satt på maks.

Hvis du gjør det samme med Galaxy S så vil du se at den er like lyssterk samt at fargene er like gode uansett betraktningsvinkel.

 

LG Optimus 2x var satt på ca. 60 prosent

Lenke til kommentar

Ok.Da jeg sammelignet i dag så synes jeg 2X var bedre pga lysstyrken,men så gikk jeg inn i innstillingene til SGS og satte lysstyrken på 100% (samme som 2x stod på) og da syntes jeg SGS var litt bedre på å gjengi de mørkeste fargene.Men begge skjermene er veldig gode.

Lenke til kommentar

De aller fleste andre tester har jo skrytt voldsomt av Arc sin skjerm, både med eller uten Mobile Bravia aktivert. Selv om de sier at vinkelen er litt skuffende. Dessuten er vel disse to litt rare å sammenligne da de henvender seg til to helt forskjellige typer brukere? LGen er vel mer på dem som tenker kun kraft, or Arc mer mot de design- og fotobevisste?

Lenke til kommentar

Huff! Leit å høre om skjermen til Arc, er den jeg lener mest mot av disse to. Selv om det er å ofre kraften til Tegra 2 er kameraet veldig viktig, jeg hadde lett kjøpt Nokia N8 om den hadde saklig operativsystem.

 

Mulig for deg å ta noen shots med kameraene? Da helst innendørs :)

Lenke til kommentar

Skulle nesten tro det er noe galt med skjermen på ARC,n din. Min er strålende , min sønns Desire HD så blass ut når de lå ved siden av hverandre. Skarpe fine farger og bilder/film er helt nydelig med Bravia engine påslått.

post-15510-0-16838500-1302078436_thumb.jpg

Endret av larsg
Lenke til kommentar

noe som ikke stemmer helt her. Alle skryter jo av Arc sin skjerm, men du disser den maks? Enten skriver du ut ifra fri fantasi, eller så har du ett eksemplar med defekt skjerm.

edit: Kanskje du kunne postet et bilde som illustrerer det du påstår. Helst en video, slik at vi ser at begge skjermene er satt på 100% lys styrke...

Endret av newnick
Lenke til kommentar

Jeg er uenig i trådstarter om at skjermen på 2X er så mye bedre enn Arc.

 

Jeg kjøpte 2X først fordi dual core proessor appelerte veldig :) En rask og responsiv mobil vil jeg ha. Men etter å ha brukt den 2 dager, solgte jeg den og kjøpte meg Arc istedet.

 

Det jeg mener Arc er bedre enn 2X er:

 

+ lyd: sjelden har jeg hørt en mobil som gir så bra musikk

+ home screen: de tilpasningene SE har gjort særlig i media menyen er suverent bedre enn både Lg og Htc Sense

+ kamera: tror ikke mange kameramobiler klarer å slå denne. N8 gjør nok det, uten at jeg har sammenlignet bilder tatt direkte av de to. Men den slår 2X ganske lett

+ video: kvaliteten til Arc er også bedre her mener jeg

+ menysortering: Arc lar deg bestemme hvordan appene dine skal sorteres, enten dette er noe du velger selv eller at den sorterer etter nyeste eller mest brukte. Det er slik det skal være mener jeg

 

 

- lydutgang: hvorfor plasserte de den på siden?

- støtter ikke Beats tour pluggene mine

- 2X har divx og xvid støtte out of the box. Måtte installere rockplayer på Arc.

- Rask: 2X er raskere enn Arc

Lenke til kommentar

Apple fikk mye tyn for sitt "Retina display", men med "Reality display" har vel Sony dratt den et hakk lengre. Og hva gjør egentlig denne "BRAVIA engine"? Antar man bare at det er noe mystisk som skal gi fantastiske resultater?

 

http://www.dabs.com/learn-more/electronics/bravia-technology-explained--2932.html

 

"It works to improve the image quality from any signal." Faresignal. Dette er altså noe som roter med bildet.

 

"(...)noise reduction, super enhanced contrast and advanced natural colour". Mulig det er bare jeg som er skeptisk til all denne bildeprosesseringen? Hva med å bare vise en mest mulig eksakt gjengivelse av signalet?

 

Her har man altså et "Reality Display" (meningsløst begrep) med "BRAVIA Engine" (masse bildeprosessering). Jeg er skeptisk.

Lenke til kommentar

Kommet noe lengre på testen? Jeg står selv på vippen til å kjøpe en av disse (ev vente på SGS2) og tenkte å slå til i dag. Telefonene har jo samme pris, men - for meg med ARC er mangel på frontkamera. med små barn i huset er iphone4 med skype genial når man er på reise og barna vil snakke med pappa på tur f.eks. fungerer knall i skype. Denne funksjonen kommer jo også på android snart og ARC er da litt mangelfull.

 

Etter å ha sett på begge i dag er jeg enig med trådstarter i at LG skjermen absolutt så best ut. Den virket veldig Samsungish. Men SE var mye mer smidig og "stilig".

Lenke til kommentar

Kjøpte 2X i forrige uke, men er nå på nippet til å selge den, har MYE mer lyst på en Arc. Ikke noe galt med 2X altså, men jeg synes ikke stillkameraet er spesielt bra (video er meget bedre). I tillegg føler jeg ikke at jeg trenger en dualcore-telefon, til mitt bruk holder nok kraften i Arc i massevis, pluss at den ser mye smuudere ut! Tror du skal være ganske kravstor til prossessorkraft og hastighet for å ha mer glede av 2X enn Arc!

Lenke til kommentar

Takk for innleggene, jeg holder en knapp på Arc jeg da i denne sammenligningen. Men mangelen på frontkamera og dårlig plassert 3.5 jack samt at jeg helst vil ha en Tegra fon gjør at jeg venter litt for å se hva feks Samsung Galaxy SII eller Motorola Atrix kan levere på kamerafronten. Kanskje om jeg er veldig tålmodig dukker kameraspesifikasjonen på iPhone5 opp snart =)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...