Gå til innhold

Multicom Kunshan P150/P170 tråden


Anbefalte innlegg

da var det gjort. veldig enkelt :) føler at det hjalp litt. men er en følelse. fikk det tilsendt av multicom. rart de ikke har det ute på nett. for evt vanlig folk kan laste det ned som klarer og oppdatere selv. vet ikke om noen av dere trenger den, har den så bare PM evt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja.

Det er noen hos Clevo som vet det. Men ingen andre.

 

Skal jeg tippe, så skjer det ikke før det kommer oppgraderte versjoner av maskinene - med Ivy Bridge bærbarprosessor.

Men det kan jo godt hende at når og hvis Nvidia eller AMD kommer med nye kort (GTX 680M? HD 7990M?), så kan de gå fint inn i disse maskinene som de er, uten noen store modifiseringer. Hvem vet.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Blæh :)

 

Edit: La meg si det sånn da: Jeg ønsker å kjøpe meg en ny gaming laptop før Diablo III kommer den 15. mai. I tillegg ønsker jeg å kunne kjøre BF3 på så høye innstillinger som mulig. Regner med at D3 krever mye mindre enn BF3.

 

Vil jeg greie det med eksisterende løsninger, f. eks. HD6990, eller vil det lønne seg å vente på noe nytt?

Endret av Azaz
Lenke til kommentar

Vel; Mobile Ivy Bridge-prosessorer ser ut til å komme i løpet av april/mai, hvis ting går etter planen. Om Nvidia eller AMD har nye toppkort klare innen den tid, er uvisst. Foreløbig har de "nye" GT 600 og HD 7000-seriene dreid seg om re-brandede kort i GT 500 og HD 6000-serien. Det er trolig at de nye toppkortene for bærbare kommer omtrent samtidig med de nye toppkortene for stasjonære maskiner - så når du ser GTX 680 for stasjonære er like om hjørnet, så kommer trolig bærbarkortene like etter. Men jeg vet ikke når det skjer.

Endret av thomit
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er en lykkelig eier av en P150 og kjempefornøyd med ytelsen, men jeg har et lite problem. Jeg glemte strømadapteren på hytta, og lurer på om jeg kan uten å skade datamaskinen bruke en annen strømadapter som har 19V Output, men med mindre Ampere en den originale? Jeg regner med at den ikke klarer å dra skjermkortet da. men tenker kun på å få ladet maskinen. Takker for svar

Lenke til kommentar

Er du sikker på at polariteten på kontakpunktene(pluggen fra adapteret) er den samme på begge? Hvis ikke, kan det fort si POFF i maskinen.

Hvis det uoriginale strømadapteret har en mindre max Ampere enn den originale, kan det vise seg som følger: Strømadapteret kan bli svært varmt hvis maskinen vil trekke mer strøm enn adapteret er beregnet på. Hvis adapteret har en fungerende innebygd sikring, kan denne kanskje slå ut før adapteret smelter eller begynner å brenne. Kanskje.

Bortsett fra dette, så kan det jo gå, som en nødløsning. Muligens vil du kun kunne lade batteriet, men ikke bruke maskinen til noe, eller omvendt. Men du bør jo være sikker på hva du gjør før du forsøker - P150 er for kostbar til å ta noen sjanser, etter min mening ;)

 

Forresten, er det 19V på originalen også? Avvik i volt er mer alvorlig enn et lite avvik i ampere.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Jeg har nylig bestilt en Kunshan P150, men fra det jeg leser her ser det ut til at HD 6990M skjermkortet lider av høy varme? Jeg valgte "optimalisering av kjøling" for 400,- , men det ser ut til at det er bare CPU'en som får seg en dæsj kjølepasta.

Er det best å legge kjølepasta på skjermkortet med en gang jeg får laptopen (noe jeg aldri har gjort før, bare på CPU), eller vente og se om det trengs i det hele tatt?

Lenke til kommentar

Har ikke problemer med varmen jeg iallefall (Samme data, samme skjermkort). Så tror ikke du skal uroe deg over det ;)

 

Dette også under hard spilling? ^^ Har bestilt en sånn fancy kjølegreie å ha laptopen plassert på også. Kanskje det holder, hvem vet. Da er det vel bare å smøre seg med tålmodighet mens de setter den sammen. Diablo 3 er jo rett rundt hjørnet ^^

Lenke til kommentar

Mindre enn 80 grader er veldig bra til disse kortene å være, men det er jo ikke unormalt om disse kortene kommer opp i mer enn det - selv 90 grader pluss må regnes for innenfor normalen for disse kortene i bærbare maskiner. Det er jo ikke direkte ønskelig med temperaturer på 90 grader pluss over lengre tid, men man må egentlig regne med at det kan komme opp i slike temperaturer.

Hvis man derimot ser 90 grader pluss hele tiden mens man spiller et spill, kan man jo forsøke å forbedre temperaturen litt, hvis det er mulig - hvis ingenting nytter, kan man jo prøve å klokke ned grafikkjernefrekvenser og spenning. Selv med 90 grader + er det egentlig ingen direkte fare på ferde, men det er jo ikke gunstig for levetiden på grafikkortet ...

100 - 105 grader derimot ... da kan man begynne å holde pusten og håpe på det beste :dremel:

 

En jeg kjenner har spilt Skyrim siden det kom, og han har så godt som konstant mellom 90 og 99 grader på skjermkortet - det er et GTX 285M. Skjermkortet hans lever ennå - men hvor lenge? Det er spørmålet man hele tiden sitter og lurer på når man sitter konstant med slike temperaturer.

 

Edit: Grunnen til at han opplever over 90 grader på sitt GTX 285M, tipper jeg kommer av at han er slapp med å renske maskinen og viftene sine for støv og skitt. Han hadde aldri slike temperaturer da maskinen var ny. I likhet med meg, ser han ingen forbedring ved bruk av kjølebrett. Jeg bruker et Zalman NC2000 kjølebrett uansett, fordi jeg liker vinkelen det gir maskinen, og fordi det ser mye mer elegant ut enn om man bare skulle bruke et eller annet å sette under beina. Jeg får muligens en grad eller to forbedring ved at kjølebrettet i seg selv løfter maskinen opp fra bordflaten, men det er likegyldig om man har viftene i kjølebrettet påslått eller ikke.

Det er forøvrig en Multicom Kunshan D900 jeg har, med GTX 280M skjermkort. (Forløperen til X7200/P270)

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...