Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Rød stripe over skjermen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sånn har jeg og. Begynte først med en grønn stripe. nå har jeg sikkert 10 stripper tett sammen i forskjellige farger flere plasser på skjermen. forsvinner hvis jeg klemmer å vrir litt på skjermen. bryr meg ikke så veldig da dette er en gammel laptop. Kommer garantert av støv/dårlig kontakt. gidder ikke fixe før det blir for plagsomt :p

Lenke til kommentar

Hei,

 

har i det siste fått en rød stripe som går vertikalt over skjermen. Den er alltid på samme sted og det ser ut til å være annenhver pixel nedover som er rød. Er det skjerm eller skjermkortet som er feil på?

 

Som oftest er det skjermkortet, men du kan få en bedre indikasjon om du tar et screenshot og laster det opp her for oss (eller ser på det i noe annet enn fullscreen så du kan se om feilen følger med bildet er forblir stasjonær på samme plass i skjermen)

 

Hvis feilen følger med i screenshottet er det normalt en sterk indikasjon på at problemet ligger i skjermkortet. En feil i skjermen kan ihvertfall umulig følge med i screenshottet.

 

Den ultimate testen, dersom du har mulighet for det, er selvfølgelig å teste med en annen skjerm dog.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Testet med et screenshot og da er ikke streken der.

 

Den er heller ikke der når eg kobler til TVen.

 

Så da er det vel skjermen ja.

 

ikke feil på screenshot er ikke konklusivt. Noen feil på skjermkort kan vise på skjerm uten å dukke opp på screenshottet.

 

at du ikke får feil på TVen er dog en ganske sterk indikasjon på at det er skjermen som er problemet. Dersom du bruker en annen utgang på kortet (hvis du har både HDMI og DVI utgang på kortet fo eksempel) er det fremdeles en liten sjanse for at det kan være bare denne porten du bruker med PCen som er berørt.

 

Jeg vil si at det høres sansynlig ut at det er skjermen ja. Skulle du vært helt bomsikker så måtte du testet med et input signal fra en annen kilde enn PCen og bekreftet av feilen fremdeles viser på skjermen da. Hvis det er tilfellet så tror jeg du kan være 100% sikker.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...