Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Harddisk gåen? Får meldingen "No operating system"


Anbefalte innlegg

PC'en min oppførte seg noe ustabilt en periode (OS frøs ved flere anledninger). Nå vil ikke PC'en starte i det hele tatt, får meldingen "No operating system" (eller noe i den gaten).

 

Harddisken er en Samsung SpinPoint F3 1TB SATA2, og den dukker fint opp i BIOS, men ikke når jeg prøver å installere windows på nytt fra DVD (finner ingen harddisker).

 

Er det rett og slett snakk om en gåen HD?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"no operating system" kan du få pga. feil boot instilinger i BIOS.

 

At den ikke dukker opp som alternativ å installere til ved windows installasjon kan være pga. den installasjonsCDen du bruker mangler drivere for den typen interface du bruker. gamle versjoner av XP for eksempel vil kunne få dette problemet med S-ATA disker. Det burde ikke være noe problem med vista/windows7 dog da disse har slikt innebygget. Du kan alltids installer slike drivere manuellt under oppstarten av installasjonen (den vil spørre deg om du skal gjøre dette og be deg trykke F6 i så fall).

 

En nekel test jeg kan tenke meg for å sjekke dette er å laste ned Ubuntu live CD gratis, boote fra dette - og se om du får tilgang til harddisken. Hvis du gjør det så er det ihvertfall bare noe enkelt, slik som de to mulighetene jeg skrev over.

 

Hvis derimot den ikke viser så er ikke det så bra tegn - men jeg ville ikke erklært den død før du kan bekrefte at den også ikke fungerer i en annen fungernde maskin f.eks. Som regel er det et godt tegn at disken viser i BIOS. da skal elektronikken være i orden.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...