Gå til innhold

Registere inntekter i enmannsforetak?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Må man, og ev hvordan, registrere inntekter man tjener i en egen bedrift/enmannsforetak når man har frikort?

 

Driver et lite foretak/firma (ikke AS) med en annen, og vi har ofte tjent en del, men da i form av at vi får tjenester utført i gjengjeld. Men skal framover begynne å ta betalt, og lurte derfor på hvordan det er med registrering hos skatteetaten osv iom at vi begge har frikort.

 

Har alltid syntes dette har vært noe innviklet piss (når man driver eget foretak og ikke jobber for noen som tar seg av alt dette for deg), og kunne rett og slett foretrukket å fått pengene i en konvolutt så vi slipper alt styret med skattejævlene :!:

Endret av enva
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Et kjapt søk på http://www.enkeltmannsforetak.org - Mye info der:)

"Et enkeltmannsforetak har ikke revisjonsplikt så du trenger strengt tatt ikke en regnskapsfører. Du kan velge å føre regnskapet selv. Enten i Excel eller med et økonomiprogram. Du må huske på å ta vare på alle bilag, nummerere dem og arkivere dem."

 

Videre står det: "Når det gjelder skatt på enkeltmannsforetak, så lignes et enkeltmannsforetak sammen med eierens personlige inntekt. Man legger altså sammen nettooverskuddet i selskapet med eierens andre inntekter, det være seg lønnsinntekter eller finansinntekter. Dette føres i selvangivelsen, men man må i tillegg sende inn en næringsoppgave til ligningsmyndighetene."

 

Dersom dere passerer frikortgrensen må dere skatte av inntekten, og dersom foretaket passerer 50k i omsetning må dere registres i mva registeret.

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...