Gå til innhold

Nokia N8 vs. HTC Gratia vs. HTC Desire


Star

Anbefalte innlegg

Har plukket meg ut tre kandidater som står i siste runde - men jeg klarer virkelig ikke å bestemme meg.

 

Elsker designet og byggekvaliteten ( samt kameraet på N8 ),men erfarte i butikken at Symbian 3 virkelig ikke er på høyden med Android og iOS ( hvertfall ikke out-of-the-box )

 

Liker veldig godt designet på HTC Gratia - og hadde nok gått for denne, dersom det ikke skulle vise seg at den ikke finnes i sort her i Norge. Vet noen om dette bare er midlertidig? Finner kun grønn.

 

Så er det å forsvare kjøpet av Gratia over Desire ( som er kjappere og bedre på en rekke punkter ) til omtrent samme pris. ( Selv om jeg virkelig ikke er begeistret for designet på Desire )

 

Har noen gode synspunkter i den ene eller andre retningen? Evnt. alternativer til disse tre som her er nevnt?

De fleste fra Samsung ( hvertfall Bada modellene ) er utelukket.. Kanskje Samsung Galaxy S. Android er absolutt å foretrekke.

 

Viktige punkter:

- OS

- Design og byggekvalitetet

- Batteritid

- Lydkvalitet på musikkspilleren

 

Takker hjertlig for alle svar!

Endret av Star
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hatt N8 i et par uker, og det virker som en god telefon med mange muligheter man ikke får på så mange andre telefoner. Batteritiden er vel så som så men den er nok på høyde med de fleste andre "smarttelefoner".

 

Eneste negative jeg har funnet ut så langt er at det er få programmer i OVI store, og at den er håpløs på PDF filer. Når det gjelder programmer så finner man jo veldig mye andre steder på nettet, og det er veldig enkelt å overføre fra pc og installere programmer.

 

Har ikke helt sansen for Android så derfor falt valget på N8 i tillegg til at jeg fikk en god pris og godt kamera på kjøpet.

Lenke til kommentar

N8 er konge på hardware og byggekvalitet og ligger noe bak på programvare. Kamera, lyd, batteri og robusthet er av svært god kvalitet for en smarttelefon. I tillegg får du masse lagringsplass og gode tilkoblingsmuligheter men som sagt er ikke os'et helt på nivå med feks android.

 

Det kommer egentlig an på hva du synes er viktig, og på de 4 punktene du lister er N8 en svært god kandidat.

Lenke til kommentar

Har selv kikket på de samme tlf som du, men etter noen runde i butikkene så falt jeg på desier og galaxy s. Det avgjørende var at det var alle som anbefalte desier fremfor gratia. De er også ganske like i pris. Så kom galaxy s inn, da den koster bare 3000 kr på elkjop denne uken og det er klart at da ble den også et svært godt alternativ. Det var faktisk ingen som anbefalte meg N8 fremfor galaxy eller desier.

 

Så etter det jeg forstår så er det de beste valgene til rundt 3000 kroner. Faktisk litt mere for desier

Lenke til kommentar

Takker for alle svar folkens!

 

Det er så synd at N8 er så dårlig på programvare, når den scorer så bra på alle andre punkter.. Har hatt en Nokia med symbian tidligere, og tviler på jeg orker det igjen.. Ser det er en del sider på internett som viser hvordan man kan tyne mest mulig ut av Symbian3, men det blir litt mer enn jeg orker når jeg betaler 3-4000 for telefonen..

 

Desire HD ligner på Gratia, men har større skjerm og høyere pris ( er ikke så hypp på mer enn 3,5 tommer - dessuten tipper jeg dette suger mer batteri med mindre det er AMOLED? )

 

HTC HD mini er jo omtrent like lekker som Gratia, men denne kjører jo Windows Mobile. Og det kan jeg med hånden på hjertet si at neppe blir aktuelt.

 

Da er det jo bare Legend eller Desire igjen.. Gode telefoner, men med store skjermer og sikker tilsvarende batterikapasitet.. Dessuten liker jeg ikke helt designet med egne knapper ( som også er grunnen til at jeg ikke vurderer Optimus fra LG )

 

Mulig jeg er superkresen, men det ser vel ut som det blir Gratia dersom den kan spores opp i svart...

Tusen hjertlig for all respons!

Lenke til kommentar

Trodde virkelig jeg hadde bestemt meg for godt, men ettersom det viser seg å være vanskelig å spore opp HTC Gratiaen, har jeg begynt å titte på N8 igjen :p

 

promoen på Youtube, og ble oppmerksom på en rekke funksjoner jeg ikke visste om..

 

Det stemmer altså at telefonen har både FM sender og gratis navigasjon ( uten roaming kostnader ) ?

Samtidig viser han fyren at baksiden ikke er mulig å ripe opp.. gjelder dette glasset foran også?

Følger det med adapter til USB ( og fungerer overføring o.l greit ? ) samt HDMI i pakken, eller må dette kjøpes ekstra?

 

Ved nærmere ettersyn virker ikke Symbian 3 like håpløst som forgjengerene, selv om det skorter en del ift. Android og iOS.

Lugger det når man navigerer rundt på telefonen, eller takler prosessoren det meste greit?

 

Fungerer kameraet virkelig SÅ bra som det reklameres for? Det virker nesten for godt til å være sant..

Lenke til kommentar

FM sender gratis og fri navigasjon stemmer. Telefonen er ripefri (jeg har testet med kniv på min egen) på alle sider, inkl. skjerm. Adapter til usb og hdmi følger med. Det er sjeldent man opplever merkbar lugging, men det er ikke like responsivt som de andre OSene.

 

Kameraet er fantastisk. Kan sende deg et par bilder jeg har tatt hvis du er interessert.

Lenke til kommentar

Takk, det hadde vært supert!

 

Jeg har lest en del på nettet at det er noe problemer med "Proximity sensoren" som skal låse tastaturet når man ringer?

( tydeligvis et problem at telefonen til stadighet setter samtaler på vent, legger på etc. )

 

Har du hatt noe problemer med dette? Eller er det kanskje kommet en oppdatering som fikser problemet?

Lenke til kommentar

For et halvår siden kjøpte jeg en ny HTC Desire. Den ble pakket ned i esken sin etter 3-4 uker. Grunn: Jeg reiser mye og synes det var slitsomt å måtte ha lader klar i lomma. Har aldri før lett så mye for å finne strømuttak som i disse 4 ukene. Sørget selvfølgelig for at applikasjoner som jeg ikke trengte var avslått og at Internett trafikken fra disse var på et minimum.

Lydkvaliteten var elendig både på eksterne og interne høytalere (skurring og lavt volum).

Dette er to vesentlige negative trekk når vi snakker om en "mobil" telefon. Leser at mange legger stor vekt på at de av ulike kosmetiske grunner ikke liker Symbian. Jeg er heller ikke en som sitter timevis og laster ned små hjelpeprogrammer. Har lastet ned noe og finner stort sett det jeg trenger på OVI-store. Nettleser er kanskje ikke noe reser men jeg bruker Opera. Synes ikke at Symbian er tregere enn Android. Slipper uansett hele tiden å trykke på den "grønne roboten" for å avslutte applikasjoner jeg ikke har bedt telefonen om å starte.

 

Har nå en N8 og er svært fornøyd. Byggekvaliteten er usedvanlig god, kamera som slår Knockout på de fleste kompakt kameraene, God lydkvalitet og lagringsplass, super navigering, en super AMOLED skjerm, HD video opptak, HD uttak som kan kobles til HD inntaket på TV, spiller de fleste lyd og bildeformater (slipper å konvertere til MP4 (I-phone))etc....

 

 

Hvilke telefon som er best for den enkelte styres mest av hva en har behov for og hva en synes er viktig.

Lenke til kommentar

Sendte forespørsel til HTC om når Gratia igjen blir tilgjengelig hos Expansys.

 

Den skal komme inn til dem igjen, uten om dette kan du søke gjennom internettet via google etter f.eks.: Kjøp sort Htc Gratia. Lykke til så langt..

 

Flott. Virker rimelig useriøst når HTC selv ikke vet når telefonene deres blir tilgjengelige..

 

Men da blir det nok Nokia N8 likevel! :new_woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...