Gå til innhold

Kjøp av gullfisk


Anbefalte innlegg

Jeg skal skaffe meg gullfisk, og lurer på hvor mye alt vil koste (har ingenting fra før). Jeg tenkte å kjøpe en pumpe, men med tanke på at jeg skal ha den på soverommet, må den være stillegående. Men det vil kanskje ikke være noe problem uansett? Og er det lurt å kjøpe to fisker, for selskapets skyld? Er det andre fisker som går godt i lag med gullfisker?

Kort sagt; Fortell meg alt om gullfisker!

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I motsetning til den generelle oppfatningen; gullfisk (eller noen slags fisk) hører ikke hjemme i bolle!

 

Er dessverre ikke mange fisk du kan ha med gullfisk, fordi gullfisken ofte napper i halen på andre fisk. Ancistrus som er algespiser går fint sammen, noe forøvrig andre algespiser gjør også. Du kan godt ha to fisk, men da må du igjen ha større akvarie. Kommer selvsagt ann på hvor mye du har plass og råd til, men jeg hadde 140l til to gullfisk. Skulle gjerne hatt større også, gullfisker kan vokse seg til store karer. Selve akvariet (glasset) kan du kjøpe brukt, og heller fylle på med saker og ting videre? Det viktigste er at du har akvariet, noen planter, og grus/sand i bunnen. Skal du ha algespiser, som anbefales, må du ha røtter også. Pumpe er veldig viktig, og en bra stillegående pumpe kan være relativt dyr, men er absolutt verdt det!

 

 

Hvis du absolutt er nødt til å ha noe av liten størrelse (ala bolle), så anbefaler jeg heller en kampfisk :)

Lenke til kommentar

Takk for svar :) Har du noen anelse om hvor mye det ca vil koste for alt?

 

Tja.. :)

Ta et utgangspunkt med 120 liters akvarie. Om du kjøper selve "glasset" brukt kan du få det til noen hundrelapper, tror jeg betalte 400 for mitt. Pumpa er det dyreste, der må du nok regne med 1500 pluss om du skal ha kvalitet. Du kan selvsagt også kjøpe et nytt akvarie med pumpe, slike tilbud de har i dyrebutikker av og til. Der er det vel 3000 tenker jeg, maks.

 

Tilbehør:

Grus/sand til bunnen: ca 300 (du trenger mye, 20liter ca)

Planter: 500 holder til ca åtte planter, hvorav ihvertfall to burde være hurtigvoksende. Planter holder vannet friskt, men husk å be om planter gullfiskene ikke er så glade i å spise.

 

Hvis du bare skal holde gullfisk trenger du ikke termostat, hvis du skal ha andre fisk må du ha det også, til ca 300 kr.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Anbefaler deg å kjøpe noe annet enn gullfisk med mindre du vil ha minst 200 liter eller en hagedam. Gullfisker kan bli svære, de forurenser mye, og de trenger selskap. Dessuten ødelegger de de aller fleste planter (kanskje bortsett fra anubias-artene).

 

Her finner du masse nyttige artikler som alle bør ha lest før de i det hele tatt bestemmer seg for om de skal ha akvarium eller ikke: http://akvaforum.no/text.cfm?path=1798,1814

 

Her er fisk som passer i akvarier opp til 60 liter: http://akvaforum.no/search.cfm?search=fish&family_id=&Fresh=1&size_from=1&size_to=100&difficulty=&gh_from=0&gh_to=50&ph_from=5&ph_to=9&temp_min=10&temp_max=35&tsizefl=20&tsizetl=60&tsizefcm=40&tsizetcm=300

 

Spør gjerne i forumet der, og du vil garantert få hjelp. Husk at det er mye lettere å ha et stort akvarium (150 liter +) enn et lite. :) Det styrer mer seg selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...