Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Mulighet for elever ved privatskole å bli kvitt lærer som er skadelig for vår læring?


TheRealL

Anbefalte innlegg

Hei juss folk :)

 

Nå trenger jeg og folka i klassen hjelp til et spørsmål. Det har seg slik at vi går på en privatskole hvorav vi betaler da for og gå her (150k i året to be precise). I andre året (VG2) så hadde vi en engelsk lærer som ikke var noe særlig flink (noe vi fant ut i VG3 når vi fikk ny men det kommer jeg tilbake til). Det var mye som skulle blitt gjort som aldri ble gjort, vi har ca 3 måneder igjen til eksamen og vikar-læreren er mildt sagt stresset fordi det er så mye av læreplanen som vi ikke har gjennomført.

 

For og gi en idè...vi har drivet med høytlesning i timene, lesing for oss selv i timene. Altså ting som vi kunne gjort hjemme mye enklere også drevet med arbeid i timene. Vi har masse igjen på læreplanen som ikke har blitt gjort. Vi har bare gjort den literære delen hvor vi fortsatt har en bok igjen og lese. Reklame, kulturer og noe annet jeg ikke husker i farten har vi ikke startet på og iløpe av de 3 månedene så har vi muntlig eksamen og mappe innlevering som skal gjennomføres. Jo! Også spiser han mat mitt i timene og er inn og ut av klasserommet...vi føler han er der kanskje 50% av tiden.

 

Men, som et lys i enden av tunellen så ble læreren sykepermitert (hjerteattak) og vi fikk en vikarlærer som virkelig kunne sakene sine. Vi gikk igjennom gamle eksamener og lærte og angripe disse riktig og vi har lært mer av han siden August en det vi har lært på et helt år av den gamle læreren våres. Vi har blitt mye bedre og det på kort tid :)

 

Problemet er at han gamle læreren vi hadde i VG2 nå skal komme tilbake i Januar/Februar men INGEN i klassen vil det da vi føler vi ikke lærer noe av han. Alle i VG3, 2 og 1 skrev under på en underskrivelsekampanje for og få beholde vikar-læreren som vi leverte til rektor men det hjalp ikke. Vi kan rett og slett ikke godta og ha en lærer som løper inn og ut av klasserommet, spiser i timene og gjør at vi er langt bak læreplanen....Det er skadelig for utdanningen vår og det vil gå utover karakterene til alle i klassen.

 

Vi trenger hjelp, er det noen som helst mulighet for og beholde vikar læreren? En lov, en paragraf, forslag, hjelp...noe....Hele klassen vurderer å bare streike og ikke komme til timene men vet ikke hvorvidt det hjelper over lengre tid.

 

På forhånd takk for alle forslag og hjelp vi kan få,

Hilsen hele klassen og meg :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg foreslår at dere fortsetter dialogen med rektor. En underskriftskampanje kan virke ganske usaklig. Hva med å ha et møte med rektor hvor dere tar en gjennomgang av hva dere mener den gamle læreren deres ikke gjorde tilfredstillende, det virker mer voksent og man kommer kanskje lenger.

 

Du må huske at rektor som arbeidsgiver ikke kan si opp sine fast ansatte uten videre. mens det å gi en vikar et fast engasjement ikke er plass til i budsjettet. Vis du forsøker å ta diskusjonen videre med rektor er det kanskje mulig å komme til noen løsninger, i værste tilfelle så endrer kanskje deres tidligere lærer holdning vis han får vite at det står om jobben hans. Klarer han ikke å etterkomme deres og rektors ønsker (med forbehold om at dere har saklige ønsker) kan det kanskje foreligge en oppsigelses grunn. Men personen dere må forholde dere til her er rektor.

 

tenker at siden dette er en privat skole så er det jo et økonomisk aspekt i bildet også. Foreldrene deres kan muligens også presse rektor til å ta handling. Det er viktig å bruke de virkemidler man har. Men vær forsiktig med å bruker midler som underskriftkampanjer da det fort kan virke useriøst og som en sverte kampanje. Være saklig. Bruk Rektor og foreldre.

Lenke til kommentar

Om du vil ha et rettslig 30-sekunders innspill, blir det dette:

 

Som elever ved en privatskole betaler dere for en tjeneste, og som ved kjøp av enhver tjeneste kan dere protestere hvis dere ikke får det dere med rimelighet kunne forvente. Mer presist: Hvis undervisningen ikke holder mål sett hen til det dere betaler og omstendighetene for øvrig, er dette noe dere kan nekte. Antagelig kan dere kreve prisavslag for den tiden dere hadde den forrige læreren, såfremt kvaliteten på hans undervisning var for lav.

 

Jeg synes kr 150 000 per elev høres vanvittig mye ut, og om dette er uvanlig mye, skjerpes kravene. Jo høyere pris, jo bedre kvalitet kan man forvente.

 

Som sagt: Dette er noe jeg har brukt ca. 30 sekunder på å tenke igjennom, så ikke stol blindt på det jeg sier.

Lenke til kommentar

Takk for både vurderinger og forslag. Jeg har meddelt dette videre til mine medelever, også får vi se hva vi gjør. Fikk også vite at han kom 20 minutter forsent til 2 av sine spansk timer sist uke (7 Desember to be precise) og han luktet da alkohol.

 

Spanskelevene har konfrontert han og rektor om saken. Men vi er litt nervøse for at det at han har hatt hjerteinfarkt kan påvirke situasjonen i en eventuelt rettsak. Det kan jo resultere i at han får sympati selv om det ikke er noe connection mellom hjerteinfarktet og utdanninga vår. Hjerteinfarktet fikk han i sommerferien...

Lenke til kommentar

Ta et steg omgangen, rettsak er en siste instans for dere. Jeg mener denne konflikten kan løses på et MYE tidligere stadie. Dessuten er det skolen som juridisk enhet dere må angripe og ikke en enkelt person som annsatt, det er utelukkende en personalsak. det å gå til Siviltsøksmal mot skolen viker for meg veldig tungvindt. Juridisk sett mener jeg riktige vei å gå for dere om det er pengene det står på: send et skriftelig krav for beløpet dere mener skolen skylder. Fakturer så beløpet til skolen, velger de å ikke betale gå til innkasso, velger de fremdeles å ikke betale kan det bli aktuelt med en løsning i retten. jeg tror derimot at dere ikke stiller veldig sterkt i en rettsak.

 

jeg mener at dere burde bruke rektor/administrasjonen som arbeidsgiver, da dette er en personalsak, argumenter med misstanke om alkohol påvirkning, argumenter med forsentkomming, Dette er alle oppsigelsesgrunner, har dere mange nok som dere kan dokumentere er det ikke sikkert det er behov for en advarsel heller. Det absolutt beste i mitt hode er å prøve å få læreren til å skjærpe seg, det ser det ikke ut til at han er i stand til på nåværende tidspunkt, da er eneste alternativ oppsigelse.

Lenke til kommentar

... og han luktet da alkohol.

 

....

 

Hvis det lukter alkohol er det fordi vedkommende fremdeles har alkohol i blodet som forbrennes.

Rektor er arbeidsgiver, og forpliktet til å reagere. Toget er gått for 7. desember, men skulle dette skje igjen bør dere sporenstreks kontakte rektor før bevismaterialet rekker å (bokstavelig talt) fordunste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...