Gå til innhold

Nybegynnerspørsmål om aksjekjøp og VPS-konto


Svinks

Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å kjøpe Gjensidigeaksjer, og har aldri tidligere aldri kjøpt aksjer, kun fond. Følgelig trenger jeg en VPS-konto. Underveis i kjøpsprosessen får man tilbud om å bestille VPS-konto hos DnB NOR. Min foretrukne bankforbindelse er Skandiabanken, jeg vil foretrekke å også ha VPS-kontoen tilknyttet Skandiabanken framfor DnB NOR.

 

Kan jeg bruke VPS-konto tilknyttet hvilken bank jeg ønsker til å kjøpe hvilke som helst norske aksjer?

 

Jeg antar at å ha VPS-konto tilknyttet banken jeg bruker regelmessig vil gjøre det enklere å følge kursutviklingen på aksjene når jeg allikevel er innlogget for å gjøre andre banktjenester, stemmer dette?

 

Er det forskjeller på priser/gebyrer på VPS-kontoer opprettet via forskjellige banker, f.eks. Skandiabanken og DnB NOR?

 

Via Skandiabankens nettbank har jeg opprettet en plasseringskonto - og bruker jeg den til å kjøpe aksjer, vil så vidt jeg forstår en VPS-konto automatisk opprettes. Er det en dum ide å kjøpe en tilfeldig aksje for å få opprettet en VPS-konto tilknyttet Skandiabanken? Hva er minstebeløp jeg kan kjøpe aksjer for for å få opprettet en VPS-konto? 1 (en) krone, 100, 1000, 10000 kr?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man kn opprette en plasseringskonto eller verdipapirkonto i Skandiabankens nettbank, med vanlig 97xx.xx.xxxxx Skandiabank-kontonummer, på VPS-konto står det i første omgang bare 0 (null). Men så overførte jeg penger til kontoen, og registrerte et kjøp av fem TGS-Nopec-aksjer med forventet samlet pris på snaut 600kr. I det jeg skulle fullføre handelen fikk jeg en "feilmelding" om at VPS-konto var under oppretting, og at jeg måtte registrere ordren på nytt om noen sekunder. Noen minutter seinere bar det fortsatt ingen VPS-konto, og jeg logget meg ut.

 

Ved ny innlogging nå har jeg fått en VPS-konto med 12-sifret nummer som starter på 097. Ingen kjøpsordre er registrert. Jeg antar da at saken er løst, og jeg kan benytte VPS-kontoen og pengene på plasseringskontoen til å kjøpe Gjensidieaksjer med rabatt via online-skjemaet på gjensidigeaksjen.no.

 

Nytt spørsmål: Dersom jeg skal kjøpe Gjensidigeaksjer for minimumsbeløpet på 9000 kr, hva må da stå på kontoen som kjøpesummen skal belastes? Er 9000 nok, eller bør det også være dekning for utgifter ved handelen, kurtasje? Hvordan beregnes denne?

Lenke til kommentar

Uten at jeg har brukt skandiabanken vil jeg anta at plasseringskontoen er til for henholdsvis :

Aksjeutbytte/renter av obligasjoner/gebyrer og omkostninger til kontofører/handlekonto , se vilkårene dine for informasjon om dette.

 

Forvalterene våre benytter ihvertfall seperate konti til overnevnte, evt fakturerer oppdragsgiver for gebyrer/omkostninger hvis slik konto ikke er angitt (faktura gebyr tilkommer).

Lenke til kommentar

Sist jeg var logget inn på Skandiabanken så jeg at de hadde skrevet litt informasjon om nettopp dette med kjøp av Gjensidige aksjen (Tydeligvis mange som lurer på det samme som deg). Så er kanskje greit å lese det? Det står vel på høyresiden inne i nettbanken :thumbup:

 

Takk. Den siden var nyttig, ikke minst det som stod om belastningskonto. Jeg har lett rundt i Skandiabankens hjelpesider etter dette, men i min reklameblindhet oversett høyrespalten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...