Gå til innhold

bus 133/266 sd/dd ram?


Anbefalte innlegg

Jeg har ett hovedkort med 133 bus hastighet, og bruker sd ram, gir dette noen begrensninger i forhold til videoredigering? Diskene er ata 100, jeg har 2, og kommer også til å skaffe ett raid kort etterhvert. Har forstått at det beste er å skaffe ett toppspesifisert hovedkort, og ett eksternt raid kort ettersom disse skal være av best kvalitet, er det noen som har synspunkter på dette. På forhånd takk for svar. PU

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste tipset angående harddisker må bli å ha en dedikert til system (windows og programvare) og en dedikert kun til de svære videofilene. Dette er for at dersom du lagrer både system og video på en disk, vil lesing fra disken (siden du kjører windows på samma harddisk) forstyrre lagringa av video.

 

DERFOR: vet jeg ikke om det er helt nødvendig med RAID. I hvert fall ville ikke jeg kjøpt det dersom maskinen hadde fungert fra før.

 

Angående 133 og 266 mhz systembuss, så gjelder nesten det samme. Dersom du klarer å ta imot DV-signalet uten å miste bilder, ville jeg ikke ha forandret noen ting. Men det hjelper jo selvfølgelig en del på i redigeringa. Jeg har lest at forskjellen mellom 133 og 266 mhz systembus er generelt 10-20% ytelsesøkning. Men forskjellen på SDR SDRAM og DDR SDRAM er mindre, fra 2-5% kanskje. Dette kommer jo også an på maskinen ellers.

 

NB: dette er bare teori jeg har lest om og tenker på, jeg har ikke prøvd dette i praksis. Det er nemlig godt mulig dette fungerer mye bedre likevel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...