Gå til innhold

Mikrofon til kamera uten mic inngang


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har nå hatt et Sony (Sony CX105)kamera i rundt 6 månder, og vurderer å kjøpe mikrofon til det. Typisk "shotgun" mikrofon. Problemet er at er ingen mikrofon inngang på kameraet. Hvilke andre alternativer har jeg da?

 

1. Ekstern mikrofon og hardisk opptaker kan funke.

2. Noen muligheter usb'en til noe? Legge på en slags converter til usb'en? Usb inn i kameraet, og på enden er det en form for mikrofon inngang? (Tviler sterkt på dette men)

3. Noen annet?

 

Blir takknemlig for svar :)

Endret av DoubleF
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. En ekstern lydopptaker er ikke så dumt. Selv om du hadde hatt mulighet til å koble på mic direkte til kameraet så er det tilfeller der selv det ikke blir godt nok. Du skal ikke mer enn 2-3 meter unna før det blir for mye romklang i forhold til en ekstern lydopptaker og en mygg i skjorta. Det kommer jo helt an på hva slags krav du har til lyden.

 

Her er noen lydopptakere:

http://www.procom.no/opptakere/portable.html

 

Jeg har ingen erfaringer selv med slike, men vurderer sterkt å anskaffe en vakker dag. I så fall kommer jeg til å kjøpe en modell uten innebygget mikrofon fordi jeg nesten alltid vil ha den liggende i lomma. De med mikrofon tror jeg brukes av journalister.

 

2. USBen er kun til filoverføring. Jeg har aldri hørt om noen kameraer som kan bruke denne til noe annet.

 

3. Den innebygde mikrofonen skal ha en mic zoom funksjon. Jeg fant ikke noen steder man kunne laste ned manualen til kameraet (man må betale for å laste den ned online... teit). Du kan jo sjekke i manualen eller prøve fram selv. Zoom-funksjon på mic gjør at du kan konsentrere lyden mer mot sentrum. Dette egner seg for eksempel i områder med mye omgivelsesstøy som i byen eller i en café.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt lydopptakeren Roland Edirol R 09 en del både med og uten RØDE-mic (Videomic og NTG 2).Det fungerer kjempefint både med og uten mic. Når jeg synker lyden, eksporterer jeg først videolyden som wav i videoredigeringsprogrammet, åpner den så i gratisprogrammet Audacity sammen med lydopptakerlyden. Drar sa denne sidelengs slik at den treffer videolyden akkurat(med litt trening ser man lett på peaknivåene hvor dette skal være). Muter så viseolyden og eksporterer til wav igjen, og legger til den nye lyden i videoredigeringsprogrammet. Du kan sikkert gjøre alt direkte i videoredigeringsprogrammet, men jeg syns Audacity er et godt hjelpemiddel.

Lykke til. :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...