Gå til innhold

"System failed CPU test" i windows


Aderlig

Anbefalte innlegg

Jeg er en eier av Asus A7N8X Deluxe hovedkort, i dette hovedkortet er det montert en CPU av typen XP1800+, den er klokket opp 200 MHz med vann på standard volt.

Nå i det siste har hovedkortet bestemt seg for å være vrangt, for når jeg fyrer opp en 3D-applikasjon begynner den kjekke POST reporteren å skrike ut "System failed CPU test". I BIOS er denne finessen deaktivert, jeg burde da forvente at den teite kjerringa holder kjeft! :evil:

 

Jeg har ikke gjort noen som helst hardware- og driverforandringer rundt perioden da problemet oppsto. Problemet oppsto gradvis, dvs at POST reporteren såvidt mumlet en gang i blandt, og nå er hun helt pratesyk. Jeg vil si at problemet har "oppstått av seg selv" :D

 

Hadde vært greit om noen har forslag til løsninger eller ting som kan drepe POST reporteren for godt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Joda, det er bare et lite problem... Den kjekke POST reporteren har funnet ut at hun skal snakke via det integrerte lydkortet, waveutgangen og rett ut til mine PC høyttalere. Jeg kan jo selvfølgelig skru av høyttalerene, eller deaktivere waveutgangen på lydkortet. Men jeg liker å høre på musikk og hvis jeg spiller et PC spill uten lyd blir endel av spillopplevelsen borte.

 

Jeg vil at POST reporteren skal dø! Jeg skal få makt ifra Satan slik at hun kan brenne i helvete!

Lenke til kommentar

Jeg bruker nyeste chipsetdrivere, BIOSen har jeg ikke klusset med. Kan prøve å oppdatere den etter at jeg er ferdig med det lille LANet jeg sitter på er over.

 

Jeg bruker windows 2000, Narrator kjører ikke. Uansett har narrator en mannestemme (Microsoft Sam elns?).

Lenke til kommentar

Jeg har nå funnet ut av problemet. Det visste seg at 3,3V-nivået lå på 2,8V i snitt (+/- 0,2V). Da jeg kom vel hjem med maskinen ifra "LANet" var problemet løst av seg selv. 3.3V lå da på 3.2V (+/- 0,1V), og POST reporteren holdt munn, selv om CPU usagen gikk mot 100% :D

 

Nå lurer jeg på hvorfor problemet plutselig var borte. Kan det være en løs komponent i strømforsyneren som har blitt "puffet på plass" mens jeg fraktet PCen? Eller kan det være at stedet hvor det ble arrangert LAN hadde nettspenning på 220V, og ikke 240V? (dvs at strømforsyneren ikke greier å levere 3,3V om nettspenningener for lav. Har 240V hjemme, og voltmeter som casemod).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...