Gå til innhold

Ny laptop rundt 2 kg (13" - 14"): Asus UL30VT vs HP DM3-1070 vs Samsung Q330 vs HP DM4-1050 vs Acer 3820TG vs Apple MacBook Pro


  

37 stemmer

  1. 1. Hvilken laptop bør jeg velge?

    • Asus UL30VT
      8
    • HP Pavilion DM3-1070
      0
    • Samsung Q330
      3
    • HP Pavilion DM4-1050
      4
    • Acer Aspire TimelineX 3820TG
      12
    • Apple MacBook Pro 13"
      9
    • Andre? (spesifiser hvilken og hvorfor i post)
      1


Anbefalte innlegg

Har selv vurdert UL30vt - men den med sølvfinish har begynt å forsvinne fra butikkene og den sorte synes jeg ikke er spesielt fin. Tror jeg velger å vente på UL30jt, selv om denne koster 1000kr mer, har den sorte modellen noe bedre finish med matt plast og børsta aluminium. Se http://allabouteeepc.com/asus-ul30jt-13-incher-with-extra-muscles-and-good-autonomy/ for en beskrivelse og video.

 

Kan jeg spørre hvorfor du mener 3820TG er utelukket?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

Kan jeg spørre hvorfor du mener 3820TG er utelukket?

 

Acer.

 

 

Som Oreo nevner, at det er en Acer trekker heller ikke nevneverdig opp for meg. Av forskjellig årsak som jeg ikke kommer til å gå innpå her og nå. Har dog redigert vekk dette i første post, og lagt til TimelineX 3820TG som et alternativ i avstemningen.

 

Hva angår TimelineX3820TG, for kr 7000,- får man samme prosessor som på DM4, like mye RAM, samt et betraktelig bedre grafikkort i HD5650. HDD er en tregere (5400RPM) 320GB variant. 13.3" skjerm, og derav noe mindre vekt (i underkant av 0.2 kg). Ikke store forskjellen på målene, men Acer maskinen har en finere form i profilen kontra HPens wedge form. Legger man til kr 1000,- på 3820TG får man 500GB HDD + større batt. (som de sier skal holde 12t - realistisk rundt 8t).

 

Det som trekker mest ned på 3820TG (uten å rakke ned på Acer som merke), er at maskinen ikke leveres med optisk drev (noe det burde vært plass til i akkurat denne maskinen mtp prislappen). Den virker relativt solid med en mørk alu.finish (dog noe mykere/svakere lokk/skjerm kontra DM4), men dette er ikke type børstet aluminimum hvor man slipper kladdemerker. 3820TG er som en magnet på fingermerker - på høyde med en helglossy, svart maskin. Dette er bagateller for mange, men trekker mye ned i mine øyne.

 

Tastaturet synes jeg heller ikke er like bra som på eksempelvis DM4. Misforstå meg rett, det er et godt tastatur, men mellomrommet imellom tastene på denne varianten gjør at det samler seg alt mulig rusk og rask nedi...må evt. kjøpe et silikonbelegg å legge over tastene, så slipper man det problemet. Det medfølgende 6-cellers batt. sies det at skal holde i 8 timer, men realitetene forteller noe annet. Med helt normal bruk har jeg fått høre fra flere hold at batteriet ikke holder lenge enn drøyt halve tiden. Acer holder ikke det de lover. Noe varmeutvikling og støy er det, men ikke noe mer enn hva det er på tilsvarende modeller. Så dette er såvidt ikke noe nevneverdig minus.

 

Pekeplaten har også vært en issue blant mange på denne modellen. Hvorvidt det trekker ned kommer nok mye an på brukeren, og hva som er å foretrekke.

 

Bra webcam på maskinen, Bluetooth 3.0, ingen fingeravtrykksleser - uten at det er av noen stor betydning (for meg iallefall).

 

Ytelsesmessig er 3820TG utvilsomt en kjempemaskin i dette segment! Men ser man bort ifra det bedre grafikkort på denne maskin ser jeg i utg.pkt. ingen grunner til å kjøpe denne fremfor eksempelvis DM4 som jeg "rater" hakket høyere; enda mer solid/ingen "fingermerkemagnet", bedre tastatur, større/bedre (etter mitt skjønn - smakssak) pekeplate, samt et optisk drev. Batt.tiden er minst like god, eller bedre.

Lenke til kommentar

Har sett på alle maskinene unntatt Samsungen. De har den på Elkjøp vet jeg, men nå har jeg jo allerede bestilt ny maskin så... Den kommer forøvrig idag, så det blir unboxing på meg iløpet av helgen.

 

Forøvrig har jeg tatt en kikk på et par Sony Vaio maskiner i denne klassen også. Stort sett god byggekvalitet ja, men man betaler for mye for merke. Les: Man får lite for pengene. Det er nå iallefall min mening. Men bevares, de har en del tøffe modeller med bra spec. Prisen er jo også deretter, selv om også de har blitt noe billigere de siste år.

Lenke til kommentar

Har sett på alle maskinene unntatt Samsungen. De har den på Elkjøp vet jeg, men nå har jeg jo allerede bestilt ny maskin så... Den kommer forøvrig idag, så det blir unboxing på meg iløpet av helgen.

 

Hvordan er den?

 

 

Har nå fått testet maskinen litt i vel 3 dager. Førsteinntrykket var meget bra. Maskinen føles og er utrolig solid. Lekker alu.finish, og designmessig helt på topp!

 

MEN, eksemplaret jeg har fått har en pekeplate som ikke er montert/festet skikkelig. Den er skjev, hvilket betyr at jeg kommer til å ta med maskinen tilbake til SIBA for retur til uka. Pekeplaten kan ved første øyekast virke grei (gjorde det da jeg testet i butikk), men nå synes jeg den er helt ubrukelig - skjønner nå hvorfor mange brukere på andre forum har tatt opp pekeplaten som et problem på både denne og DM3. Nå kan det dog hende at noe av problemet ligger i at pekeplaten på mitt eksemplar ikke er som den skal. Vi får se...

 

Det som derimot trekker mest ned på maskinen er en vedvarende summelyd. Jeg er ikke helt sikker på om det er HDD eller viften som er problemet... Lyden er svært irriterende. Det er en konstant, lav, men høyfrekvent lyd som mine tinnitusplagede ørere reagerer sterkt på. Er ikke til å leve med. Så med mindre jeg ikke har fått et mandagsprodukt, så blir det dessverre ingen videre DM4 på meg. Synd, da jeg så på dette som en meget lovende maskin.

Lenke til kommentar

Sånt er ukult. Støynivå er min fremste aversjon for å kjøpe fullskalaprosessor av typen M istedenfor UM. Jeg går fra en Dell Latitude X1 som er passivt kjølt og bare kretskort/hd lyd, til ja, noe ala UL30vt/jt. Det har jeg ikke bestemt meg for enda.

 

Blir nok muligens den nye UL30jt'en, men jeg irriterer meg grønn over at den er sort, istedenfor sølv. Jeg vurderer UL30VT i sølv, istedenfor. Selv om denne er vanskeligere å få tak i og bare 1000kr billigere.

 

Jeg er dog spendt på å høre rapporter fra folk med 3820TG på hvor mye lyd som kommer fra denne i vanlig bruk.

Lenke til kommentar

Da var kjøpet av HP DM4-1050 hevet, og søket etter "den rette" laptop fortsetter. Har i avstemning lagt til Apple MacBook Pro 13" som MPX.no i skrivende stund har kampanjetilbud på til kr 9000,-. Dette er langt over mitt opprinnelige budsjettet som i utg.pkt. var kr 6000,-. Men etter først å ha kjøpt DM4 til 7500,- seg jeg ikke vekk ifra at jeg strekker meg enda 1500,- til. Maskinen er omtrent det ultimate for min del hva angår design og kvalitet. Den har en bra skjerm, meget godt tastatur og en stor/presis/meget god pekeplate. Det er lite å ikke like med den maskinen - kunne vært 1 - 2 USB innganger til, samt HDMI (må ha adapter...) - men det er en Mac. Og det er nettopp vurderingen Mac VS PC, og pris jeg må ta.

 

Innspill?

 

MacBook Pro VS PC (DELL Studio XPS)

 

Jeg har forøvrig brukt MacBook 13" (ikke Pro) siste halve året, og det er en fin og stabil maskin.

Endret av DandyAndy
Lenke til kommentar

Siste oppdatering:

 

Jeg er nå langt på vei fristet til å legge i enda kr 1500,- til for å kjøpe Apple MacBook Pro. Apple har noen sære løsninger med blant annet display port og ingen HDMI / VGA utgang, men brukervennligheten er fantastisk. Til mitt bruk ville den vært helt perfekt. Jeg er fullt klar over at man rent ytelsesmessig kan få en langt bedre PC for samme pris, men det går på bekostning av alt det andre som er viktig for meg; byggekvalitet, tastatur, pekeplate, batteri, brukervennlighet osv.

 

Min stemme går nå til MacBook Pro - men jeg må bestemme meg relativt fort, tilbudet varer nok ikke mer enn et par dager til.

 

Apple MacBook Pro 13" til 8990,- + frakt på MPX. no - LØP OG KJØP !??

 

 

(tilbud på disse hører sjeldenhetene til)

 

Innspill mottas med takk!

Lenke til kommentar

Sakser inn et innlegg som kan være av interesse for potensielle Mac kjøpere:

 

Min mening er at enhver som ikke er opptatt av å spille bør velge en Mac. Limer inn litt fra et tidligere innlegg jeg skrev:

 

 

- Mac har den beste totalpakken hva hardware og software som følger med maskinen angår

 

- Mac OS X er flere ganger vist seg å være raskere, mer brukervennlig, mer effektivt og mer stabilt enn Windows. Linux er et alternativ, men da sliter man med å finne software så det regner jeg ikke med. Man får ikke Adobe pakken f eks, og heller ikke MS Office - to ting som er veldig vanlig i et produksjonsmiljø.

 

- Dersom man likevel MÅ kjøre et Windows program (eller Linux for den saks skyld), kan man veldig enkelt gjøre det på en Mac. Ikke så enkelt, og ikke lovlig å kjøre Mac OS på en PC. Ergo har man alle muligheter med Mac, men ikke med PC.

 

- En Mac har et supert design, de er slanke, lette og lekre. De genererer omtrent ingen viftestøy - i motsetning til de aller fleste andre PC'er jeg har vært borti.

 

- En MacBook Pro som jeg har, har en super-lyssterk, skarp og fin skjerm. Når jeg sitter på HP EliteBook PC'en som jeg har på jobben, må jeg omtrent myse for å se skjermen fordi baklyset er så dårlig. Dette er et generelt problem med ALLE PC-laptop'er jeg har vært borti.

 

- En Mac bærbar har super batterilevetid sammenlignet med PC'er. Mange PC-produsenter skryter på seg lang batterilevetid, men i praksis er det bare jug. Hadde en HP laptop hvor produsenten skrøt på den 5-6 timer batterilevetid. Den holdt kanskje 2 timer i normal bruk i starten. Etter kort tid ble batteriet enda dårligere. Min snart 3 år gamle MacBook Pro hadde rundt 4 timer i starten og har fortsatt over 2 timer med normal bruk. De nye unibody maskinene med innebygget batteri har rundt 8 timers faktisk levetid.

 

- En bærbar Mac har fullstendig overlegen trackpad i forhold til de små og upraktiske trackpad'ene som leveres til PC'er. Når man har brukt en Mac en stund og vendt seg til den store muliti-touch trackpad'en føles det som om man må sitte med en arm på ryggen og kun 3 fingre tilgjengelig på den andre armen når man jobber med en PC. Dette har også noe med at arbeidsflyten i OS X blir mye bedre pga geniale funksjoner som Exposé og Spotlight. Nå er jo W7 blitt bedre på dette, men likvel ikke på høyde med OS X.

 

- Byggekvaliteten på en Mac er veldig bra. Flere "drop-tester" viser at MacBook er den maskinen som klarer seg best når man slipper maskinen ned fra vise høyder.

 

- Apple har utrolig lite reklamasjoner/garantisaker på sine maskiner sammenlignet med andre PC'er.

 

- Verdien på en Mac holder seg mye bedre enn på en PC, noe som skyldes at man kan bruke en Mac i mye lengre tid før den blir fullstendig utdatert. Det finnes jo fortsatt folk som bruker gamle PowerBook's fra 2004-2005 og klarer seg helt utmerket.

 

 

Dette er i hvertfall noen av argumentene som gjør at jeg mener en Mac er best. Nei du får ikke flest GHz og størst harddisk eller mest RAM for pengene, men du får en totalpakke som er nøye sammensatt komponentmessig - og hvor det er satt brukervennlighet i høysetet med slikt som trackpad, tastatur (med bakgrunnslys selvsagt) og er god skjerm, og medfølgende programvare er faktisk veldig bra!

 

(PS! merk deg det jeg har uthevet - du har med andre ord alle muligheter til Windows om du skulle få lyst til det, med en Mac).

Lenke til kommentar

Eneste alternativene som gjenstår for deg er vel HP Envy 14'' eller en variant av Sony Vaio (+ Mac da). HP Envy og Sony Vaio ligger jo på et enda høyere prisnivå enn Mac, så da er vel Mac et greit valg for deg.

 

Kan nesten se sånn ut, om jeg da ikke firer på kravene iforhold til alu.chassis/byggekvalitet. Sett litt på de forskjellige Vaio modeller i dette segmentet, men ikke funnet noen til pris 7 - 9000,- som matcher det jeg ser for meg. HP Envy 14" blir for dyr, HP Envy 13" får man noe rimeligere, men ligger likevel kr 2000,- over tilbudsprisen på MacBook Pro. De stiller ganske likt rent ytelsesmessig. Tastatur er bra på begge, bra byggekvalitet. Dårligere batt. på Envy + svak pekeplate. Da er MacBooken et mye bedre kjøp i mine øyne!

 

Forøvrig så har nå også Elkjøp og Lefdal kampanjepris på MacBook Pro 13" - drøye 9000,- med frakt.

Lenke til kommentar

Fikk min Samsung Q330 JS-03 i dag. Førsteinntrykket mitt er ekstremt bra. Den er lekker å se på utseendemessig og en drøm å skrive på :)

At folk klager på støy må skyldes en dårlig forsendelse. Jeg kan ikke høre en eneste lyd, bortsett fra en veldig, veldig svak viftelyd. Viftelyden er heller ikke høyfrekvent. Var heller ikke noen stor jobb å fjerne ekstra dritten som følger med. Noe Acer har å lære på :whistle:

Lenke til kommentar

Fikk min Samsung Q330 JS-03 i dag. Førsteinntrykket mitt er ekstremt bra. Den er lekker å se på utseendemessig og en drøm å skrive på :)

At folk klager på støy må skyldes en dårlig forsendelse. Jeg kan ikke høre en eneste lyd, bortsett fra en veldig, veldig svak viftelyd. Viftelyden er heller ikke høyfrekvent. Var heller ikke noen stor jobb å fjerne ekstra dritten som følger med. Noe Acer har å lære på :whistle:

 

Høres bra ut. Keep us posted!

 

For min del har valget nå falt på en MacBook Pro 13" etter at jeg leverte tilbake HP DM4. Bestilt idag, så antar jeg får den rundt midten av neste uke.

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Jeg er meget interessert i Acer sin 3820TG som fremtidig kjøp etter å ha lest litt om denne på diverse forum og reviews. Størrelse og maskinkraft er vel de egenskaper jeg setter høyest. Er det noen som har gått til innkjøp av denne som kan dele erfaringer?

 

Tror denne maskinen kombinert med en av mine Intel X25-M SSD som systemdisk vil gi god ytelse :)

 

/espenah

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Jeg er meget interessert i Acer sin 3820TG som fremtidig kjøp etter å ha lest litt om denne på diverse forum og reviews. Størrelse og maskinkraft er vel de egenskaper jeg setter høyest. Er det noen som har gått til innkjøp av denne som kan dele erfaringer?

 

Tror denne maskinen kombinert med en av mine Intel X25-M SSD som systemdisk vil gi god ytelse :)

 

/espenah

 

Dette er ikke tråden hvor du finner mest om Acers TimlineX 3820TG, bruk søkefunksjonen så finner du nok noen kommentarer angående maskinen.

 

Maskinen vil nok gi god utyelse, men som med mer eller mindre alle maskiner finnes det ulemper med den. Hvis ytelse er det viktigste for deg vil nok 3820TG være et bra kjøp.

Lenke til kommentar

Jeg rappet til meg en UL30VT sølvutgave med 6cellers batteri på SIBA for 5300,-.

 

Er så langt godt fornøyd med denne. Fant ut at denne med en SSD ville gi meg nok av batteri, ytelse til en god pris (under 7000). Alt som er sagt om byggkvalitet, skjerm osv stemmer for min del. Bortsett fra en litt irriterende hd-klikking (som kan fikses, men som forsvinner med SSD) sjenerer lyden ikke i det hele.

 

Er meget fornøyd med tastaturet, ytelsen så langt er fin. Jeg skal unngå å kaste for mye på den og løfte den etter skjermen (noe jeg er vant til fra min forrige Dell X1) så tror jeg at denne skulle kunne leve mer enn lenge nok.

 

Har i dag brukt maskinen stort sett kontinuerlig hele dagen med notering og surfing både med og uten wifi, starta den i 12.00 og satt ladern for første gang inn i 24 tiden. Med matpause osv skulle det gi mellom 8-10 timer batteritid som lovet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...