Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

4x4 ny stasjonsvogn til ca. 300k + utstyr. Alternativer til Octavia?


Anbefalte innlegg

Må du kjøpe helt nytt? Du kan få en Subaru Legacy, i praksis ny, minst like rommelig, godt utstyrt og med mye sterkere motor til samme prisen:

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=23975241

 

Mer driftssikker bil finnes vel knappt.

 

 

Hvis du må ha fabrikkny ville jeg uten tvil ha importert direkte fra Sverige selv. www.nilssonbil.com i Strömstad er anerkjent og har lang erfaring med eksport av biler til Norge. De gjør alt papirarbeidet for deg og sørger for at du slipper å betale svensk moms. 1.6TDI motoren til Skoda er nemlig en importmessig vinner.

Grunnprisen ved import fra sverige blir ca 30 000 billligere enn ved listepris her. Jo mer utstyr du legger på jo mer sparer du pga at ekstrautstyr er billigere (og jo bedre 2.håndsverdi får bilen). Jeg ville definitivt lagt på fjernstyrt parkeringsvarmer (gull verdt når du skal på fjellet etc!, skinninteriøs og bad road-pakke. ++

 

NB Jeg sjekket ut både Golf stasjonsvogn og Octavia - og fant ut at Octavia er bare marginellt større. Golfen støyer klart mindre og er importmessig et enda bedre objekt.

 

Den motoren/girkassen jeg syntes slo fullstendig knockout på alt annet var forøvrig 1.4 TSI 122hk/DSG. Synd den ikke kommer i kombinasjon med 4x4..

 

Nissan Quashquai + 2 er en annen bil jeg ville vurdert i denne sammenhengen.

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=23412409

ASX tror jeg blir litt for snau bagasjeromsmessig (Den er mer som en Golf+).

 

Selvfølgelig også A4 quattro (ville nok tatt denne foran ny Octavia bl.a. pga motoren):

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=23363072

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har nettopp lest Dagbladet idag (tirs 14. september) og på side 29 står en annonse på Møller som jeg tror kunne passe behovet ditt veldig veldig bra:

 

-Ny Golf stasjonsvogn 1.6 TDI 105 hk 4x4 til kr 339 9000,- med følgende xtrautstyr:

*navigasjonssystem

*sportsseter

*multifunksjonsratt i skinn

*gir/håndbrekk i skinn

*panoramasoltak

*parkeringsvarmer med fjernbetjent tidsur

-adaptive bi-xenonlys

*regnsensor

*coming home lys

*lettmetallfelger

 

Rabatt: 38 270,-

 

Den er det vanskelig å matche. Spesielt er parkeringsvarmer med tidsur et must.

 

Jeg kommer forøvrig til å ettermontere det på min bil neste sommer (har forøvrig Grand Scenic 2010modell jeg er strålende fornøyd med). Vi tar sommerferien på Bornholm, og jeg tar et par dagers svipptur med bilen til merkeforhandler i Polen (et par timers båttur unna). Det jeg sparer på ettermontering av parkeringsvarmer, samt lakkforsegling og oljeskift, tilsvarer en veldig stor del av hele ferieturen for meg og min familie :)

Lenke til kommentar

Hei igjen alle sammen, og tusen takk for mye hjelp!

 

Ville bare rapportere om at vi kjøpte Passaten på onsdag. Prøvde å sende tilbudet rundt til noen andre forhandlere også, men de ville ikke være med på noen priskonkurranse, og sa vi hadde fått et veldig bra tilbud. I følge en venn av meg som kikket på denne bilen var den også nesten 50.000 dyrere med tilsvarende utstyrsnivå i våres.

 

Vi gikk for det utstyret som fulgte med, men la på ryggesensor og motor+kupévarmer. (Vi bor såpass kort fra jobb at vi ikke ville rukket å kjøre like lenge som en parkeringsvarmer hadde vært i bruk, og valgte vanlig motorvarmer isteden.)

 

Droppet også vinterhjul og reservehjul, da de skulle ha henholdsvis 13900 og 2500 for disse, og ikke ville gi noe avslag. Det er jo mange steder man får kjøpt det mye billigere, pluss at vi da får større utvalg i dekk. Tenkte å gå for noen som har gjort det bra i test, f.eks. Michelin her: http://www.naf.no/forbrukertester/Dekk/Dekktester/Vinterdekktest-2009/

 

Det er et godt poeng at det er morsommere å kunne velge alt utstyr når man kjøper nybil, men denne har nå alt vi ville ha, bortsett fra at jeg kunne tenkt meg radio med litt større skjerm. Men den har medie-in og multifunksjonsratt, og det var det viktigste på den fronten. Det er jo også en fordel med én ukes leveringstid, mot 2-4 måneder som f.eks. Octavia og ASX hadde.

 

Nå gleder jeg meg til å hente bilen på onsdag! :)

 

Tusen takk igjen for god hjelp og inspirasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...