Gå til innhold

forskning innen medisin


rosin

Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

Jeg er ganske interessert i å jobbe som forsker innenfor medisin, f.eks. det å lage medisiner.

 

Det jeg lurer på er hva jeg burde studere for å kunne lage medisiner?

 

Har tenkt på farmasi, men har fått inntrykket av at farmasi er mer læren om medisiner. Kanskje tar jeg feil. Har tenkt litt på siving.utdannelsen "Industriell kjemi og bioteknologi", UiOs "Molekylærbiologi og biologisk kjemi", bioteknologi eller master i biologi eller kjemi, men vet ikke om dette er veien til å gå for å kunne forske på mekanismer i kroppen og medisiner.

 

Er takknemlig for all hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har nettopp kommet inn på Molekylærbiologi og biologisk kjemi ved UiO, derfra går det an å ta en master i fysiologi, her kan man forske på utvikling av medisiner.

 

Du retter deg som regel ikke mot medisinsk forskning før en mastergrad. Så hvis du tar f. eks. kjemi, biologi, Industriell kjemi og bioteknologi e.l. så kan du som regel rette deg mot utvikling av medisiner i en evt. master, så lenge du har med nok relevante fag.

Endret av kimla
Lenke til kommentar

Takk for svar! Det høres veldig interessant ut. Hvordan er det med jobbmuligheter? Er det lett å få seg jobb etter å ha tatt mastergraden? Hvordan tror du studiumet er ift. farmasi?

 

Jeg tenker litt på farmasi, i og med at det er et profesjonsstudium og i og med at det kanskje retter seg mer mot menneskekroppen. Men førsteinntrykket er at selve studiumet ""Molekylærbiologi og biologisk kjemi"" høres artigere ut.

Lenke til kommentar

"Molekylærbiologi og biologiskj kjemi" ligger under "Matematikk, naturvitenskap og teknologi", farmasi ligger under "Helsefag og medisin" på UiO.

 

Kunnskapsmålet for farmasi: "Ha dokumenterte kunnskaper og ferdigheter som kvalifiserer til å være legemiddelekspert, ph.D. studier, spesialisering og forskning innen farmasøytisk og tilgrensende områder."

 

Det er nok ikke så mye utvikling av medisiner som er fokuset, heller hvilke legemidler som finnes og hvordan de fungerer på mennesket. Hvordan de fremstilles tas nok også opp, men ikke i den grad at det skal være hovedtemaet for utdannelsen.

 

Dette er synsing fra min side basert på informasjonen på: http://www.uio.no/studier/program/farm/index.xml

Lenke til kommentar

Hvis du har lyst til å lage medisiner eller forske på hvordan de fungerer hadde jeg valgt et studium i kjemi for så å spesialisere meg på legemiddelkjemi. Det er faktisk akkurat det min kjære har gjort og tar nå en mastergrad i legemiddelkjemi (drug discovery).

 

Ved å ta farmasi kan du forsåvidt oppnå det samme, men molekylærbiologi blir litt mer forskning på makroskala som feks celler og bakterier.

Lenke til kommentar

Takk for svar! Har du mer informasjon om legemiddelkjemi?

 

Jeg har sett litt på "farmasi" og "molekylærbiologi og biologisk kjemi" nå, men synes det er vanskelig å finne informasjon om de ulike studieretningene på mastergraden.

 

Som bjelleklang nevner har farmasi noe som heter legemiddelkjemi, men etter bachelor i "molekylærbiologi og biologisk kjemi" kan man ta master i kjemi så det høres ikke dumt ut det kimla snakket om heller.

 

Jeg blir litt rådvill, etter farmasi har man iallfall en yrkestittel, men studiumet høres kjedelig ut ift. "molekylærbiologi og biologisk kjemi". Samtidig så kan jeg tenke meg at man har en fordel av å gå farmasi med tanke på at man lærer endel om legemidler generelt + at man får en yrkestittel. Hva med siving.utdannelsen "Industriell kjemi og bioteknologi" ? Noen som har erfaring med denne?

 

Setter pris på all hjelp jeg kan få. Forresten, er det noen som vet om det bruker å være restplasser på studier innen realfag?

 

Takk.

Lenke til kommentar

Det kommer litt ann på studiestedet men generelt sett overlapper kjemi, biotek og farmasi studiene en del. På UiO var faktisk biokjemi en retning innenfor kjemi studiet før. Det du burde gjøre er å gå inn på oppbygningen av studiet og titte på kursene for å se om de interesserer deg. Husk også hvis du tar en kjemi bachelor så betyr det nødvendigvis ikke at du ikke kan master i farmasi eller biotek, samme med biotek og farmasi.

 

Det du burde merke deg er at farmasistudiet er litt sært med tanke på eksamensform, resultater og det sosialemiljøet som er bra men innesluttet.

 

EDIT: Tviler på at du finner disse studiene på restplass. Det du kan og burde gjøre i så fall er å ta kontakt med studieplassen du vil inn på. Jeg vet at du kommer inn på kjemi på UiO hvis du tar kontakt før studiestart.

Endret av bjelleklang
Lenke til kommentar

Det er nok i siste liten å begynne å hente informasjon om studier hvis du vil begynne å studere i år. Hvis du ikke finner deg noe så anbefaler jeg deg å lese godt på alle studieprogrammene du kommer over innenfor ditt ønskede fagområde.

 

Når det gjelder master så må du velge deg en masteroppgave, deretter velger du gjerne en del støttefag som skal bygge opp din kunnskap om feltet du har masteroppgave innenfor. Det er derfor man gjerne ikke får like presis informasjon om master-programmer som bachelor-programmer, rett og slett fordi masterprogrammet utformes i mye større grad etter valgt oppgave.

 

Men som Bjelleklang sier så er kjemi veldig viktig ved utvikling av medisiner. Ved "Molekylærbiologi og biologisk kjemi" kan man velge studieretningen "biologisk kjemi", eller biokjemi på kort. Her har man kjemifagene man generelt må gjennom:

KJM1100 - Generell kjemi, KJM1110 - Organisk kjemi, KJM1120 - Uorganisk kjemi, KJM1130 - Fysikalsk kjemi, MBV1030 - Generell biokjemi, KJM2400 - Analytisk kjemi, KJM2600 - Kvantekjemi og spektroskopi / Valgfritt emne, MBV3040 - Nukleinsyrenes biokjemi, MBV3030 - Proteinenes biokjemi.

 

Bjelleklang nevner at molekylærbiologi (den andre studieretningen du kan velge) er mer makro, altså i størrelsesområdet til celler og bakterier. I biokjemi er størrelsene mindre (mikro), og mer rettet mot kjemi.

Lenke til kommentar

Ja er veldig usikker. Har fått studieplass ved et årsstudium. Kanskje er det lurest å bare ta det årsstudiumet jeg kom inn på, for så å bestemme meg senere. Men det hadde vært kjekt å begynt på et lengre studium i år, når jeg vet sånn omtrentlig hva jeg kan tenke meg å gjøre. Det høres svært spennende ut det med biokjemi. Takk for info! Jeg liker biologi og biologirelatert kjemi høres ikke så ille ut det heller :)

Endret av rosin
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...