Gå til innhold

Ny PC til ca. 19000,-. Kommentarer til komponenter ønskes!


Anbefalte innlegg

Som et alternativ, kan du jo se litt på https://prisguiden.no/profil/lister/115466 (DVD drevet du hadde valgt fant jeg ikke på Prisguide, men lat som at den er i listen :D) - er det en spesiell grunn til at du ønsker deg Intel CPU?

 

Uansett, en ting jeg vil anbefale er ihvertfall en modulær PSU, slik at du får lettere kontroll over ledningene og ikke en klump med ubrukte ledninger som påvirker luft-flyt. Kan også legge til at om du skal opp til rundt 19.000,- kan du lett kjøpe det samme jeg gjorde nylig med f.eks. annet kabinett, og intern DVD spiller (og jeg er storfornøyd ihvertfall :-))

Endret av NVaage
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som et alternativ, kan du jo se litt på https://prisguiden.no/profil/lister/115466 (DVD drevet du hadde valgt fant jeg ikke på Prisguide, men lat som at den er i listen :D) - er det en spesiell grunn til at du ønsker deg Intel CPU?

Jeg har valgt en intel-cpu fordiiii... tja... gammel vane, tenker jeg :). Man velger vel det man er vant til å bruke. Hvorfor mener du at jeg burde velge AMD i stedet?

 

 

Uansett, en ting jeg vil anbefale er ihvertfall en modulær PSU, slik at du får lettere kontroll over ledningene og ikke en klump med ubrukte ledninger som påvirker luft-flyt.

Jeg trodde allerede at jeg hadde valgt en modulær, men der tok jeg feil :ohmy: ! Har valgt en HX850 i stedet.

 

Jeg ser på listen din at det er noen forskjeller fra det jeg har valgt (eller er det der den PCen du nylig kjøpte?). Er det noen grunn til å velge et Radeon 5870 i stedet for et 5850? Jeg fikk inntrykk av at det var ganske liten forskjell i ytelse.

Ang. OS, så hadde jeg nå tenkt meg norsk Windows :). Hvorfor velger folk engelsk?

 

Jeg har forresten bestemt meg (tror jeg) for en noe bedre skjerm. Listen min ser nå slik ut:

 

post-1116-1277853738,687_thumb.jpg

Endret av ptroinks
Lenke til kommentar

Har alltid hatt Intel CPU-er frem til denne PC-en selv, også av gammel vane og/eller kanskje også litt mer fordi at når man bestiller ferdig-bygget (som jeg gjorde før), så er det typisk at de slenger inn Intel istedenfor AMD. Grunnen til at jeg liker AMD er at de er så mye rimeligere i pris, og yter bedre enn tilsvarende priset CPU-er hos Intel (ihvertfall i de fleste tilfeller). Greit nok ligger vel Intel noe lenger frem i ytelse når vi ser på aller siste CPU-ene, men om man allikevel skal hoppe en "generasjon" eller kanskje to tilbake, så ville jeg muligens tenke litt på AMD.

 

Om du også skal ha AMD/ATi grafikk-kort, kan det vel hende den kombinasjonen er faktisk bedre enn Intel+AMD/ATi - leste noen som hadde testet litt benchmarks på slikt og fikk bedre ytelse med CPU og GPU fra AMD. Bare litt slik jeg tenker ihvertfall og har lest litt om, men hvor vidt det er korrekt vet jeg ikke. Synes allikevel det er små-logisk at når selskapet lager hovedkort chipsets, CPU chipsets og GPU chipsets så kan det vel hende de har en bedret harmoni isammen. Men hva vet vel jeg akkurat på det feletet, jeg har ikke testet det ut da jeg ikke har tilsvarende hardware fra begge selskaper som jeg kan kjøre benchmarks på personlig.

___

 

Ja, TX så vidt jeg vet er ikke modulær, mens HX er, så det var et godt valg. Jeg tok 750W selv for å spare inn litt, men tror du får bedre ytelse i lengden med en 850W, PSU-er yter best når de har en viss prosent "load"/strømbruk, varierer litt etter 80 Bronze, Silver, Gold (lese på nettet om du vil vite mer).

___

 

Den listen er ikke helt den nye PC-en min, valgte 955 istedenfor 965 som jeg selv har, og et annet kabinett. Samt at GPU-en min er en HD 5970 (elsker den for øvrig, men den er jo svindyr enda). Er vel kanskje ikke så veldig viktig med 5870 over 5850, liker bare å ha "det nyeste" når det gjelder ihvertfall GPU, når programmer nå begynner benytte seg av de mer og så klart for spilling.

___

 

Når det gjelder OS, kjør på med Norsk om du liker det bedre, jeg er halvt amerikansk, så for meg er det mer naturlig å tenke og lese/skrive på engelsk, derfor tok jeg Eng. version, men vil uansett anbefale full-versjon og ikke OEM. Så vidt jeg forstår om du skulle måtte bytte hovedkort av en eller annen grunn senere så vil man ikke kunne benytte samme OEM versjon igjen (de er låst til et system med andre ord).

 

______

 

PC-en din der ser knallbra ut den, men fy så dyr DELL skjermen var! O-O)/ Eneste jeg kan se muligens mangler i den listen er en TIM (f.eks. Artic Silver 5 kjølepasta) for at Noctua CPU-kjøleren og CPU-en skal få god kontakt.

Lenke til kommentar

Kjølepastaen som følger med kjøleren skal visstnok være vel så bra som arctic silver, så jeg holder meg til Noctua sin. Hvis jeg finner ut at den kjøler dårlig, kjøper jeg arctic silver :).

Ja, den skjermen er ikke billig, så det kan godt hende jeg nøyer meg med en rimeligere TN-skjerm. Vi får se...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...