Gå til innhold

Hvordan lære seg grafikk/demo programmering?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Hei,

 

Jeg er ikke helt enig i at JavaFX er veien å gå for dette. Uten å starte noen krig her så ser JavaFX mer ut som noe Sun vil skal konkurrere med Flash.

 

Jeg har selv brukt JavaFX, men da for å lage nytteprogrammer som ikke sorterer under typen grafikk. Nyeste NetBeans (nb 6.9) har f.eks en fin GUI-creator for å komme raskt i gang med JavaFX. Der kan du velge effekter, typer firkanter, rundinger, gradienter, etc og dra de inn på canvasen. Ditto med knapper, tekstbokser osv. Fin fint, men kanskje ikke det du er ute etter?

 

Mitt forslag til 3D / 2D programmering er at du kikker på lwjgl (http://www.lwjgl.org/) og slick (http://slick.cokeandcode.com/).

 

Fordelen med å bruke lwjgl er at det er en openGL binding, så når du kan det så kan du i praksis gå over til andre ting en java, men fortsatt ha openGL kunnskapene med deg. Bruker du JavaFX må du lære alt på ny når du senere skal over på et annet språk.

 

Du kan også se på et rammeverk som heter JME (http://www.jmonkeyengine.com/home/) som gir deg muligheten til å programmere 3D i java. Det kjører på toppen av lwjgl eller jogl, du kan velge.

 

Ved å bruke jme slipper du unna endel av de hårete detaljene med å sette opp viewport, transformasjonsmatriser o.l. Det kan ta en hel uke før du i det hele tatt får opp noe annet et svart hull på skjermen om du startet med lwjgl uten å vite litt om 3D programmering, matte o.l. på forhånd. Med JME er det mer fokus på å produsere.

 

Om du ønsker å finne opp hjulet på ny for læringens del er lwjgl (evt jogl) en vei å gå.

 

Selv begynte jeg med JME, men var nysjerrig, så jeg hoppet over til lwjgl og slick2d.

 

Lykke til :)

 

-Kristian-

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...