Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tips rundt kjøp av leilighet (trondheim)


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg sitter med planer om å studere til Trondheim til høsten, og kommer jeg inn på det studiet jeg har søkt på så flytter jeg nok dit :)

 

Jeg har bodd i et bofellesskap en stund nå og dersom jeg skal flytte så har jeg lyst til å kjøpe min egen leilighet.

 

Men det er veldig mye å tenke på, så derfor spør jeg om hjelp her..

 

Planen er å enten kjøpe en ettromsleilighet for meg, eller en treromsleilighet der jeg leier ut ett rom til andre, dersom dette lønner seg økonomisk.

 

Hvis det lønner seg så frister det jo litt, jeg har inntrykket av at det er endel pågang i Trondheim også hvis boligen ligger sentrumsnært nok. Samtidig vil det bli spesielt viktig å finne seg en ålreit leieboer dersom arealet ikke er av det største, for det er vel ikke akkurat enkelt å si opp en leietaker som utleier med mindre man har en meget god grunn? (Har i alle fall jeg inntrykket av)

 

Av andre ting jeg har tenkt på er det å styre litt unna utleieobjekter med stor fellesgjeld. Jeg har ikke helt satt meg inn i hvordan alt fungerer, men jeg har fått inntrykket av at du står litt usikrere da (når fellesgjelda er stor).

 

Når det kommer til områder å satse på i Trondheim er jeg rimelig blank. Noen som har gode tips på hva jeg bør velge/ikke bør velge her? Har lyst på ok gåavstand ned til sentrum.

 

Ellers er det vel viktig å få sjekket at det ikke er noen fukt/mugg-problemer med utleieobjektet før en skal flytte inn. Jeg har også tenkt på at det er lurt å sjekke hva veggene er kledet med. Det er vel enkelte overflater som det nær sagt er umulig å feste en TV i?

 

Ble litt mye på en gang her. Men dersom det er noen som har noen kommentarer, tips eller annet på det jeg skriver eller ønsker å tipse om noe annet, så setter jeg pris på det! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det spørs jo veldig på hvor mye penger du har til gode, men gode leiligheter for studenter finnes på singsaker, persaunet, rosenborg(peneste strøket i byen etter min mening), bakklandet, og møllenberg. Eventuelt buran. De tre siste ligger vel litt i nedre del av prisstigen, mens leiligheter på singsaker, persaunet og rosenborg vil nok bli litt dyrere. Buran ville jeg ha styrt unna om jeg hadde vært deg. Alle disse bydelene har forøvrig korte avstander til alt av butikker og medium store kjøpesenter, for ikke å glemme kort gåavstand til solsiden/byen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...