Gå til innhold

Politiske og kulturelle ettervirkninger av 2. verdenskrig i Norge


nikeman

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg lager denne tråden i forbindelse med en eksamensoppgave jeg skriver på. Oppgaven går ut på å velge seg en historisk konflikt, og få fram sammenhengen mellom norges- og verdenshistorie.

 

Problemstillingen jeg har valgt er "Hvilke politiske og kulturelle ettervirkninger fikk den tyske invasjonen av Norge under 2. verdenskrig"

evt.:

"Fikk den tyske invasjonen av Norge under 2. verdenskrig politiske og kulturelle ettervirkninger?"

 

Jeg har snakket med min bestemor som selv gikk ut av skolen under krigen, og hun kunne bl.a. fortelle at tysk gikk fra å være B-språk til å bli C-språk etter krigen.

 

I tillegg skriver forskjellige historikere at nasjonalfølelsen var særlig sterk etter krigen, og at en ny pågangsvilje hjalp til å gjenoppbygge landet og den norske økonomien. Dessuten er det en kjent sak at arbeiderpartiet hadde sin storhetstid i etterkrigsårene. Kan det relateres til invasjonen, eller er det et resultat av politikken de førte i mellomkrigstiden?

 

Mitt spørsmål er om noen av dere har noen synspunkter på det lille jeg har nevnt her, eller om dere vet om noen viktige poenger jeg bør ha med i besvarelsen.

 

På forhånd takk!

Endret av nikeman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...