Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

kjøpe hus man leier!


Anbefalte innlegg

hei...skulle hatt litt tips/hjelp her...

 

Vi bor idag i et hus vi leier. her er det mye halvferdigt arbeid som er gjort men det fungerer til det daglige, men mye må endres på og rettes opp i. hus/naboer rundt i nabolaget har fortalt at husene ble levert med gulv og gipsede vegger samt at taker var slått opp men resten har de gjort selv....noe som syntes veldig godt!!

 

vi trives veldig godt å ønsker å fortsette å bo her...og da utbedre selv disse feilene! er jo også bedre å kjøpe noe som man kjenner og da vet stort sett alle feil:)

 

men hvordan burde man gå frem til huseier rundt dette...hus rundt her som er strøkne. samt at det er gjort mye bra jobb i går for ca 2.300.000-3.000.000. vi tenkte om vi kan ta kontakt med en taktst mann å fremskaffe en takst selv og da komme med et tilbud til de...men vet ikke helt om det er frekt eller ei?"

 

noen som har noen tips her?"

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Første tips vil være å spørre utleier om han/hun er interessert i å selge. Hvis ja, så får kanskje eieren foretatt en takst som han/hun betaler for, eller en gratis verdivurdering hos megler.

Å selv betale tusenvis for en takst, dersom eier ikke engng vurderer å selge, er penger ut av vinduet.

 

Det er også verdt å sjekke jussen her. Ved seksjonering og salg av boliger har leietaker forkjøpsrett til seksjonen man bor i til hyggelig pris. Om dette gjelder ved salg av et helt hus, vet jeg ikke. Men, det kan være penger å spare dersom dere blir enig om at dere skal få kjøpe huset til pris dere blir enige om etter takst. Da vil dere lett kunne ordne handelen uten bruk av megler og spare mye i meglerhonorar ved kun betale en advokat for hjelp med kontrakt og tinglysing etc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...