Gå til innhold

Test av trådløs ruter, Asus WL500W


Anbefalte innlegg

Har hatt denne en stund og i sin tid bytta den ut en Linksys WRT54GL som hadde en lei tildens å fryse. Jeg trodde også at USB tilkoblinger som man kunne bruke til hva som helst(nesten) skulle bli et pluss (på Asusen altså).

 

Utseende/design:

Jeg synes den egentlig er litt stor. Boksen har 3 antenner som heller ikke hjelper på saken, men det er vel ganske greit om man skal ha bra signal. Finishen er veldig "plastic fantastic", ingen høy byggkvalitet.

 

Brukeropplevelse:

Her er det vet vel hvor ruteren faller aller mest, og aller hardest og. Nå man skal konfigurere denne boksen blir man møtt med dumme menyer og svak tekniske løsninger. Fargepaletten asusingeniøren har valgt er heller ikke særlig tiltrekkende. Om man velger en annen operation mode, for eksempel Access Point fungerer ikke quick setup lengre. Og det å velge en annen operation mode har ingen lagreknapp, som betyr at du må hukke på en annen operation mode for å så gå til en annen side for å lagre/reboot.

Ruteren behandler NAT bak NAT også svært dårlig. Det er jo ikke å foretrekke, men mange hjemmebrukere plugger som regel bare boksen i så funker det. Jeg opplever også å sette sikkerhet, i form av WEP/WPA, gjør boksen ustabil.

 

Teknisk opplevelse:

Det eneste som er positivt er at jeg har brukt den ene USB porten til USB skriveren som har gjort canon skriveren min til en nettverksskrive. Det har vært veldig praktisk. USB funksjonen med å koble til en harddisk har vært den mest fryktelige opplevelsen jeg har vært borti. På dette ligger Asus alt for langt bak andre løsninger.

 

Annet:

Jeg testet nyeste firmware nå i helga (20/04/10) og kan si jeg merker ingen forskjell. Boksen suger fremdeles like hardt, og jeg angrer på at jeg jeg ikke la litt ekstra og kjøpte en d-link.

 

Konklusjon:

Ikke kjøp denne, legge pengene i en d-link i stede. Ikke la deg blende av alle funksjonene du får (FTP, BT, USB), den er rett og slett ustabil. Jeg kommer til å kjøpe ny og sette denne opp til å kun serve printeren min :-/

 

 

Positivt:

- å koble printeren til USButgangen funker

 

Negativt:

- ustabil

- dårlig konfig sider

- dårlig byggkvalitet

 

Karakter: 2/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...