Gå til innhold

Legger man på seg av proteiner?


Anbefalte innlegg

Vel.. Jeg er både enig med dere begge. War mener at det er sikrets å ta 3g per kilo for å beholde massen, Norrøna sier at du ikke trenger slike høye verdier av proteiner...

 

Jeg er både enig med begge, 3g x kroppsvekt er vel høydt i det overste laget, må tenke på at tarmene på spalte og suge alt opp og for å spalte og suge opp så pass med proteiner må først tarmene bli noen par meter lengre, andre har seff bare godt av ekstra med protein.

 

Jeg ville iallefall prøvd å få i meg 2,5-3g (%30-40 av kaloriene fra protein) på deff.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det står på forrige side, det er uvitene bolere som spiser så mye protein, men de får resultater og derfor fortsetter de sånn.

 

Det de ikke vet er at de får resultater pga endelig får de kcal-overskudd.

Proteinen de kunne ha spart seg for omdannes til karbohydrat alikevel.

 

Så i teorien så vil det være det samme om man spiser 300g protein eller 600g protein rent proteinmessig, det er bare dyre karbohydrater i 600g dosen.

Endret av War
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Vet ikke helt om jeg skal tvile her, jeg vet du har mye rett War men.. 2000kcal fra sukker er da ikke det samme som 2000kcal fra fett?

 

I kcal er det det.

Det er hele poenget med verdien kcal.

Vet du hvordan man måler energiinnholdet i mat? Man brenner det i et kalorimeter. Man setter fyr på det, og måler TEORETISK MAKSIMUM energi som kan frigjøres ved en fullstendig forbrenningsprosess til karbondioksid og vann ved høy temperatur. Det er noe ganske annet enn den prosessen som foregår i kroppen!

 

Hvis man putter papp eller bensin eller hva som helst i et kalorimeter får man også et svar (i enheten kcal hvis du måtte ønske). Men kroppen klarer ikke å nyttiggjøre seg av bensin eller papp. Mythbusters testet hypotesen at Cornflakes-esken er mer energirik enn selve cornflakesen. Resultatet var at det nesten var tilfelle. Men du ville vel ikke spist esken..?

 

Poenget mitt er at det å si at "en kcal er en kcal" er totalt feil når det gjelder matvarer.

 

[/sidetrack]

Endret av Fjonisen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...