Gå til innhold

Tips til videre støydemping


Anbefalte innlegg

Jeg har følgende PC i stuen. For øyeblikket er det harddiskene som lager mest støy. Er det noen som har gode tips til å redusere støynivået ytterligere (det er gummibeskyttelse mellom diskene og rammen)? Hvor mye kan jeg forvente å "tjene" på å legge inn støydempende matter i kabinettet? Noen matter som anbefales? Er det andre tiltak jeg kan gjøre?

 

# Lian Li PC-C32B HTPC casing

# Nexus Value 430 PSU

# ASUS M3A-H/HDMI motherboard

# 4096MBs of OCZ DDR2 Gold

# AMD Athlon X2 4850e CPU with a Xigmatek HDT-SD964 with one Nexus 92mm Real Silent fan

# Auzentech Prelude sound board

# 2 Samsung F1 1TB hard drives in RAID 1 for data storage

# Samsung F1 500GB hard drive as system disc

# Lite-On IHOS104-37 Blu-Ray reader

# Zalman ZM-MFC1 Plus fan controller

# 2 Nexus 120mm Real Silent case fans

 

Diskene inneholder musikk og bilder og jeg ville satt pris på om jeg kunne beholde samme mengde lagringsplass. Dermed er ikke SSD et reelt alternativ (enda). Samtidig kunne jeg tenke meg å ha diskene i denne PC, slik at jeg slipper unna med kun 1 PC som står på hele tiden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med å bruke en SSD som OS-disk så slipper du HD-knitringen hele tida?

 

Har selv alt passivt kjølt (utenom et par kabinettvifter som er så og si lydløse, og Nexus 430en da - måtte du også gå til Sverige for å få tak i din, forresten?) og en SSD som tar seg av OSet. Sistnevnte synes jeg var et av de bedre tingene å gjøre - jeg vet ikke om jeg er uheldig eller hva, men jeg har hatt alt fra Seagate til Samsung (alle påstår Samsung Spinpoint er så stille), men alle sammen knitrer når de jobber. Og som vi alle vet så jobber Windows hele tiden. Da jeg la inn oset på SSDen ble ikke bare alt vanvittig mye raskere, det ble helt stilt - utenom en gang i blant under oppstarten av et program fra den andre disken.

 

Ellers er vel ikke Lian Li noe særlig med tanke på støydemping, vel? Flotte kabinnetter altså, men slanke aluminiumsplater er vel ikke særlig å holde tilbake støy med (edit: Ah, du har et slikt dedikert HTPC-kabinett, da blir bytting av det ikke særlig aktuelt antar jeg). Jeg ville slengt inn noen matter, det hjalp hos meg. Og hva med å bare ha en passiv CPU-kjøler? Ser ut fra oppsettet ditt som om du kun skal kjøre blu/ray på maskina, så varmeutviklingen kan vel ikke være så enorm. Dine to nexus-kabinettvifter bør klare å holde unna varmen på egenhånd. Hadde nexus-vifter selv men byttet de ut med Noctua sine som jeg synes er langt stillere. I tillegg er de festet i gummistrikk så de ikke lager vibrasjoner i kabinettet og videre støy.

Endret av LoKe2k
Lenke til kommentar
Jeg har følgende PC i stuen. For øyeblikket er det harddiskene som lager mest støy. Er det noen som har gode tips til å redusere støynivået ytterligere (det er gummibeskyttelse mellom diskene og rammen)?

 

Heng opp harddiskene i strikk. Syltetøystrikk holder lenge.

1.) Sørg for at de henger fritt, og kan bevege seg minst en halvcentimeter i alle retninger

2.) Pass på at det er litt luftflyt over diskene. Når du henger dem opp så forsvinner kjølingseffekten man vanligvis har ved at diskene er boltet fast i stål

 

Se her for mer info: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=8240

Endret av Bols
Lenke til kommentar

Takk for forslag.

 

Fikk faktisk kjøpt PSU på Mamoz i Trondheim. De hadde 1 (kanskje noe som lå igjen fra tidligere) til 500. Synes det var greit nok. LoKe2k: Hva måtte du gi for den i Sverige?

 

Kabinettet forklares med at jeg hadde tanker om å spille i stuen (stor tv og surround). Dermed måtte jeg ha noe som var litt stort. I ettertid ser jeg at det var et dårlig valg i og med at jeg aldri spiller annet enn xbox i stuen. Dermed tok jeg ut skjermkortet jeg hadde der og puttet det i en annen pc. Jeg burde ha hatt et kabinett som var mindre og bedre støyisolert, men nå sitter jeg jo her med dette kabinettet og må prøve å gjøre det beste ut av det (uten at det koster alt for mye).

 

Angående vifter så bråker dem ikke. Dvs jeg hører dem ikke bak alt "bråket" fra harddiskene. CPU har dessuten en vifte som er koblet til viftestyring. Viften går da selvfølgelig sakte.

 

Kabinettet har 3*5.25" plasser, men jeg har Blu-ray og viftestyring som okuperer to plasser. Imidlertid kan det hende det er plass til å henge opp to disker der (en bak viftestyringen og en i den ledige plassen). Kanskje jeg kunne prøve det. Hvis jeg i tillegg bytter ut den siste 3.5"-disken med en SSD til OS så blir det kanskje bedre. Jeg har forresten en del o-ringer liggende så jeg kan jo bruke disse.

 

LoKe2k: Hva slags matter brukte du, noen tips?

 

Edit: Bare for å presisere litt, så bråker ikke PC-en noe særlig. Hvis noe annet lager lyd høres den ikke. Til og med kjøleskapet som står på kjøkkenet overdøver den lett. Når det imidlertid er helt stille i leiligheten så hører jeg det summer litt fra diskene. Det hadde vært veldig fint å fjerne denne summingen slik at det fremdeles var stille selv om PC-en stod på.

Endret av brukernavnerkjipt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...