Gå til innhold

xD-kort til gammelt Olympus


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har et gammelt Olympus kompaktkamera (Olympus µ Digital 500), som jeg kjøpte for ca fem år siden. For ca et halvt år siden tok minnekortet kvelden, og jeg har siden bare brukt speilrefleksen. Likevel savner jeg et kamera jeg ikke trenger å bekymre meg for, så jeg tenkte jeg skulle kjøpe et nytt minnekort til kameraet.

 

Det var da forvirringen oppsto. Minnekortet jeg hadde het bare Olympys xD, men nå ser jeg at de kortene man får tak i også har med en M eller M+ i betegnelsen (slik jeg har forstått det betyr det at de er kjappere?). Men kan mitt gamle kamera bruke disse minnekortene? Er det noen som vet hvor man får tak i de gamle xD-kortene? Jeg trenger ikke et stort et, det holder med 256MB :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du skal få tak i XD-kort på både typ Elkjøp og ymse fotoforretninger.

Har vert borti at somme gamle kamera ikke vil ta nyere, større minnebrikker (som kanskje 2gb eller 4 gb) Har dog mine tvil på at du skal få tak i XD-kort på 256mb, da det ikke er store markedet for så små lenger. Uansett, et minnekort på 1-2gb koster ikke mange kronene.

 

XD-kort hos JapanFoto

Endret av mariaK
Lenke til kommentar

Joda, jeg vet man får tak i xD M og xD M+, men jeg er ikke så sikker på at mitt kamera tar disse kortene. Er det noen som kan bekrefte/avkrefte dette? I manualen står det at det støtter minnekort på 16-512MB, men jeg vet ikke om dette er fordi det ikke var større minnekort da, eller om det ikke tar større (kanskje ikke verdt å satse på det).

Det er selvfølgelig ikke et must at det er 256MB, mente bare at jeg ikke trenger et stort ett :)

Lenke til kommentar

Jeg har ikke hørt om større problemer med kompabilitet mtp xD kort. De fås i dag med størrelse inntil 2GB. Etter at de første xD-kortene kom så var det også en variant med raskere kort som het H før M og M+ kom.

Min sønn bruker mitt gamle Fuji s5500 kamera som også er ca 5 år gammelt med nytt xD-kort på 1GB.

Tror det er vanskelig å få tak i mindre enn 1GB, men dette koster da bare litt over hundre kroner, så det er ingen stor økonomisk risiko å prøve.

Ellers så må du prøve bruktmarkedet for å få tak i 256MB.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...