Gå til innhold

Utdanning som marine biolog i New York


kjersti_95

Anbefalte innlegg

Etter 2. aret på videregående skal jeg flytte til New york. Jeg vil bli marine biolog. lurte på om noen kan fåreslå noen skoler?

Jeg har tenkt litt på NYU, men hvilket snitt trenger men for å komme inn der?

og har de utdanningen jeg trenger på NYU?

Hvor lenge tror dere jeg må studere for å bli marine biolog?

Og hvor mye tror dere en slik utdanning vil koste + bokostnader og slikt?

 

svar helst veldig utdypende svar trenger informasjon

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

NYU er regnet som en ganske prestisjetung skole, og jeg finner ingen linjer som utdanner til marinebiologi. MIT, derimot, befinner seg litt lenger nord og er et verdenskjent universitet. Begge stiller høye krav til søkere - karakterer, essay, TOEFL og SAT-tester.

 

Førsteåret på amerikansk universitet vil ikke dekkes av Statens Lånekasse, og du vil derfor måtte ta store lån selv, med mindre du da har noen som betaler for deg. Tror du kan regne med 200-250.000 NOK i utgifter hvert år. Utdanningen tar vel mellom 3-6 år(usikker på om bachelor er 3 eller 4 år der borte, og det avhenger også om du vil ha bachelor eller master).

 

Mitt forslag er å ta utdanningen på NTNU i Norge, som er verdensledende innen marin, for så å ta 3. eller 4. året som utvekslingsstudent.

 

Forøvrig så blir det vel vanskelig å komme inn på noe som helst når du ikke har mer enn 2 år med videregående utdanning. Skal du flytte med familie, eller er det en egen drøm å flytte til New York?

Lenke til kommentar

Edit: Hans var først... Meh.

 

De har ingen egen marinbiologi-grad på NYU, men du kan studere vanlig biologi. Jeg antar at du kan spesialisere deg i marinbiologi som en del av det.

 

I USA fungerer ikke opptakssystemet slik som i Norge. Siden NYU er et privat universitet så ser de på mer enn bare karakterene dine. Blant annet må du nok skrive et essay om hvorfor du fortjener å komme inn. Andre ting som er viktige er extra-curriculars, dvs. ting du gjør utenom skolen. Siden ting ikke er standardisert må du nesten høre med den internasjonale avdelingen til NYU. Det er de som bestemmer om du kommer inn eller ikke.

 

Høyere utdanning i USA er vanligvis ikke gratis. Det vil si at du må betale skolepenger. Priser finner du her. Ganske dyrt med andre ord. I tillegg er New York en veldig dyr by å bo i, så du må forvente å betale ganske mye.

 

Det tar fire år å få en bachelorgrad i USA.

Endret av Lyngfisk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...