Gå til innhold

Problemer med ølbrygging


bergheim92

Anbefalte innlegg

Hei!

 

For 3 dager siden startet jeg å brygge øl. Jeg kokte opp et slikt øl-kit, og blandet tilsammen 23 liter ned i en plasttank. Alt etter oppskriften som fulgte med. Problemet er at etter så lang tid så har det enda ikke blitt noe aktivitet i gjærlåsen. Oppskriften sa at jeg skulle blande gjæret sammen med 0.5 dl vann på 40 grader la det stå i ca 15 min før jeg blandet det i tanken. Jeg glemte litt av tiden og det stod litt over 20 min. Dagen etterpå var det skummet godt oppi tanken og "gjærgugge" lå oppå skummet. Da trodde jeg prosessen var i full gang. Men det har ikke vært mer liv oppi tanken siden da. Jeg lurer på om kanskje gjærcellene er døde? Temperaturen i rommet har variert mellom 20 og 28 grader ca.

 

Er det normalt at det tar så lang tid før det blir skikkeli liv oppi tanken?

Om gjæret er dødt, kan jeg blande oppi nytt gjær ?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

Det ser ut til at vi har det samme problem. akkurat det samme skjer hos meg og begynner å bli dritt lei det.

men jeg tror jeg vet hva feilen er. Jeg har satt øl mang en gang tidligere og det har gått bra hver gang.

og jeg kom til å tenke på en ting og det var metoden gjæren blei tilsatt i dunken. Jeg tror ikke vi skal tro og stole så veldig mye på det som står på lokket :) jeg kan faktisk huske at jeg rett og slett strødde gjærposen rett opp i dunken og rørte forsiktig rundt og det både ploppa og gjærte som bare den...så jeg tror ikke det er så bra å løse opp gjæret slik vi har gjort nå.. er bare så synd at jeg glemte åssen jeg gjorde det hehe. er tross alt snart 15 år siden sist :)

 

Og en ting til. hver forsiktig med tempen både i dunken og uttafor. den bør lige mellom 20 og 23 utenfor dunken og mellom 18 og 22 innenfor. og pass på at lokket tetter skikkeligt.

Lenke til kommentar

Takk for svar! :)

 

Jeg tror det er sant det du sier. Har brygget en gang før, og da ble det veldig bra og men forskjellen er at da drysset jeg det på. Drysset på i går kveld så satser på at det blir bra. Har også flyttet dunken til et rom med litt mer jevn temperatur på mellom 20-22 grader :)

Endret av bergheim92
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...