Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Bensinstasjonsmarkedet, eksamen i Markedsføring og Ledelse 2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

takk for svar=)

 

jeg skal skrive litt om bensinstasjonsmarkedet (det står ikke noe mer spesifikk,så derfor jeg er litt forvirret), andre ting er hvordan bensinstasjonsmarkedet bruker pris som ett konkurransemiddel og samfunnsansvaret ensinstasjonskjedene har...

 

Hvis du bare kan ett ell annet om dette, så blir jeg utrolig glad og takknemlig!

Lenke til kommentar

Kan prøve å skrive litt generelt om prisen ihverfall:

 

Det er vel ingen hemmelighet at folk er ekstremt opptatte av å få den billigste bensinprisen. Koster bensinen 12.00 ett sted og 12.10 et annet, og du fyller ca 50l koster bensinen deg 600kr på den første og 605kr på den andre stasjonen. Ikke store forskjellen med andre ord. Alikevel vil de fleste personer som ikke har noen rabattavtale velge stasjonen med 12.00kr for å spare penger. Det er derfor mye penger å tjene for den enkelte stasjon hvis de ligger såvidt billigere enn konkurrenten.

 

Dette er noe bensinstasjonskjedene vet å utnytte, og man ser derfor ofte at bensinprisen kun avviker 1-2øre innenfor hvert område. Tilfeldig? Nope. Hver stasjon sjekker nemlig priser på stasjonene rundt seg, og melder som oftest dette inn til en sentral prisavdeling, som deretter vurderer om prisen skal opp/ned.

 

En annen faktor som spiller inn på prisnivået er selvfølgelig oljeprisen. Ved starten av hver uke setter som oftest alle stasjoner opp prisene, for å korrigere seg etter den forventede oljeprisen den neste uken. Deretter starter den lokale konkurranseleken om å legge seg 1 øre under konkurrenten, og denne fortsetter helt til neste mandag da man på nytt justerer prisen etter oljeprisen. På grunn av denne "leken" finner man som oftest store lokale forskjeller i pris, og merkelig nok er det nesten altid billigst å fylle på søndags kveld..!

 

Håper noe av det var til nytte ihvertfall, hvis ikke får du spørre mer :yes:

Endret av Akula
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...