Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Jeg elsker ham, han er uinteressert


Gjest Forelska pike

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, kan godt hende man er sosialt dum selv om man har A i snitt, men da må det i så fall være pga at vedkommende har nipugget seg til karakteren. At vedkommende fokuserer kun på utvalgte ting, og dermed greier mestre disse godt.

 

En generelt oppegående person vil ikke mangle sosiale egenskaper. Han kan velge ikke å bruke dem, og dermed framstå sosialt dum. Tror jeg..

 

En over gjennomsnittet intellingent person vil antakelig kunne bruke denne intellingensen til å late som om han ikke er sosialt dum, hvis du skjønner hva jeg mener.

 

En som faktisk er dum, vil ikke ha denne evnen. Litt dårlig forklart, men.. Han er enten flink sosialt, og uintelligent, eller både dårlig sosialt sett og intellektuelt sett.

 

Eks; jeg kan sikkert framstå retarded, men det er i så fall pga at jeg ikke bryr meg (later som det hvertfall). Jeg får med meg alt som skjer med menneskene rundt meg allikevel, selv om det ikke framstår slik.

 

En person med IQ på 22 vil kanskje framstå dum for kundemottakeren på bilverkstedet, men en mer "altvitende" og intellingent person vil kunne bruke sine evner til å lure folk til å tro han vet mer enn han gjør. F.eks på bilverkstedet, da han kan gi uttrykk for å vite mer om den tekniske siden ved biler enn han egentlig gjør, kun ved å spille på f.eks talemåte, ordlegging, framtreden osv..

 

Eks; kjenner ei som er kjempehyggelig og blid, flink til å tolke mennesker osv, alt det sosiale. Men dum som et vaskebrett. Dårlige karakterer, har mangel på forståelse for helt elementære ting. Det merkes fort, selv om hun er meget sosial.

 

Kjenner en gutt som er rimelig nerd, alltid vært det. Han er fullstendig ubrukelig i kontakt med andre, omgås kun sine guttevenner. Tror verken han har interesse for eller glede av jenter. Han er både sosialt dum og uintelligent.

Han kan én ting, og det er data. Nettopp fordi han sitter og stamper foran skjermen stort sett hele dagen. Der er han heeelt syk, hvis han vil så finner han lett ut hvor du sitter å skriver nå liksom (uten at jeg skal be ham om det da hehe;)).

 

Og så er det meg, som kan framstå virkelig sosial hvis jeg vil det, og jeg kan gå helt ut av samfunnet hvis jeg vil det. Avhengig av hvilken periode et menneske da møter meg i, så vil de karakterisere meg som sosialt dum i oktober, og ytterst velfungerende i november.

 

Du sier han er intelligent og ressurssterk, da er min påstand at han vil kunne bruke sine evner til å framstå sosialt oppegående, om han selv ønsker dette.

Hvis du mener han ikke registrerer/ er uoppmerksom på menneskene rundt seg, så vitner jo dette om at et eller annet mangler. Noe meget elementært.

 

Og du bekrefter jo selv det jeg sier, ved at alle de "store" har vært klossete sosialt, men gode innen sitt FELT. Intelligensen deres har ikke akkurat favnet et vidt spekter.

 

Men for all del; mennesker er komplekse og satt sammen av et utall forskjellige kombinasjoner. Jeg skal ikke påspå at typen du nevner ikke finnes.

Jeg ser det dog som litt uvanlig at en rimelig altvitende, ressurssterk og normalt intelligent person, som fungerer samfunnsmessig over et vidt spekter, skal kunne være blottet for sosiale ferdigheter (dvs at de rett og slett er totalt fraværende).

 

Jeg har ingen formell kompetanse på menneskerelaterte spørsmål, men jeg driver jo å synser som bare det her inne. Flere som tydeligvis finner mening i dette. Det blir på en måte å "lure" folk, eller hva. Jeg framstår som noe annet enn jeg er..

Lenke til kommentar

Asperger syndrom. Det kan godt hende det er noe sånt gutten har.

Selv har jeg en bror med denne diagnosen. Han er smart. Han kan alt. Matte, norsk, snakker flytende engelsk, kan alt om data, historie, film og musikk. Han aldri lest i skolebøkene (virkelig) og bare gjort innleveringer og prøver. Alle andre lekser droppa ham. Han gikk ut av videregående med et snitt på 5,6. Han har så og si fotografisk hukommelse. Kunne 100 desimaler av pi eller noe sånt. Han er en hygglig gutt. Han er helt super å være sammen med. Og jeg som kjenner ham så godt ser ham når han er avslappa og grei. Men når han er usikker eller med folk han ikke kjenner så eier han ikke blikkontakt (eller noen få ganger for intenst) han stammer, osv. Han greier heller ikke å forstå hva helt andre tenker eller føler. Han missforstår lett. Mange ting går ham hus forbi når det gjelder sosilt samspill. Han greier rett og slett ikke være sosial sammen med fremmede.

 

Jeg skriver ikke dette for å skryte av lillebror, men får å vise et ekstremt eksempel på høy IQ, lav EQ

Og dette er ikke autisme (de har ofte bare ett felt de er gode på). Kan godt hende han gutten TS snakker om har et snev av aspergers syndrom. Eller noe annet som gjør at han ikke takler det sosiale.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...